Lekker gewandeld en ja hoor, een akelige teek op je hond … oei! Helaas is je trouwe viervoeter een makkelijk slachtoffer voor deze parasiet. Gelukkig is het tegenwoordig eenvoudig om hem langdurig preventief tegen teken te beschermen. #geenteken

Teken alleen bij warm weer actief?

Hoewel veel mensen pas bij zomerse temperaturen aan teken denken, worden de parasieten al actief zodra de temperatuur boven de 7 °C komt. Dat betekent dat je ze van de vroege lente tot in de late herfst kunt tegenkomen. Bij milde winters zelfs het hele jaar! Beschermen tegen teken doe je dus sowieso vanaf het vroege voorjaar!

teken

Ook in de tuin loopt je hond risico

Jouw lieve hondenschat snuffelt vast wel eens in de tuin of haalt allerlei gekke capriolen uit met wat losliggende bladeren. Geweldig om naar te kijken, maar wel een moment waarop een teek op je viervoeter kan springen.

Het is een fabeltje dat je teken alleen in bossen tegenkomt. Ook een tuin is voor deze parasieten een prima stek. 31% van alle tekenbeten bij mensen in Nederland wordt zelfs in tuinen opgelopen!

Teken brengen ziekteverwekkers over

Teken zijn kleine spinachtigen, zo minuscuul dat je ze makkelijk kunt missen voordat ze bloed hebben gezogen. Helaas blijft een teek regelmatig onopgemerkt.

Teken zijn parasieten die ziekteverwekkers kunnen overbrengen, bijvoorbeeld een bacterie die bij mensen de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Jaarlijks krijgen 27.000 mensen in Nederland de ziekte van Lyme. Honden- of katteneigenaren hebben zelfs 1,5x meer kans op een tekenbeet!

Ook je hond is veel beter af zonder teken. Teken bijten en zuigen bloedBovendien kunnen teken bacteriën, virussen en andere parasieten overdragen. Denk dus aan het welzijn van je hond én aan de gezondheidsrisico’s voor jezelf en je gezin!

Reden genoeg om je hond optimaal tegen de vervelende teken te beschermen.

teken

Geef je hond de beste bescherming tegen teken én vlooien

Gelukkig is het mogelijk om je hond langdurig preventief te beschermen tegen teken. Hierdoor hoef je niet meer maandelijks aan een behandeling te denken. Met slechts één behandeling is je hond dan maandenlang beschermd. Vraag je dierenarts om advies.

Kies voor een middel dat ook tegen vlooien werkt, zodat je dierenvriendje in één keer tegen twee ongewenste gasten gewapend is.

De dierenarts weet raad

De dierenarts kent alle diergeneesmiddelen en weet wat het best bij jouw hond past. Bovendien zal je dierenarts alleen middelen voorschrijven waarvan de veiligheid en effectiviteit uitgebreid zijn onderzocht.

Ga voor een teken- en vlooienmiddel daarom altijd naar je dierenarts, zodat je er zeker van bent dat je jouw hond de beste bescherming geeft.

Help… een teek! Wat nu?

Als je een teek in de vacht van je hond vindt, is dat best even schrikken. Zeker wanneer jouw schat niet preventief tegen de parasiet beschermd is. Wat moet je doen?

Lees hier hoe je een teek zo snel mogelijk en op de juiste manier weghaalt.

Bescherm ook je kat tegen teken en vlooien

Misschien denk je bij een kat niet zo snel aan teken, maar jouw huistijger loopt maar wat graag in hoge grassen en tuinen waar hij makkelijk teken oploopt. Je wilt toch niet dat je kat een teek mee naar huis neemt? Bescherm je kat daarom niet alleen preventief tegen vlooien, maar zeker ook tegen teken