Waar de meeste katten in het dierenasiel van stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. al snel een nieuw huis vinden, wacht Bella al twee jaar op haar forever home. Daarom schakelt de stichting nu de landelijke media in om die ene speld in de hooiberg te vinden.

In maart 2019 kwam Bella in het dierenasiel van stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. terecht. Al snel bleek dat Bella geen doorsnee kat was. De meeste mensen vond ze maar eng en onaardig, en haar verzorgers konden Bella soms moeilijk peilen. Toch zagen ze potentie in haar. Daarom ging de stichting vol enthousiasme op zoek naar een huis voor haar. Twee keer leek Bella die te hebben gevonden, maar kwam door haar onvoorspelbare gedrag toch weer terug.
Dat Bella in haar jonge jaren een hoop heeft meegemaakt, was bekend bij de stichting. Maar was dat ook de reden van haar gedrag of is Bella ‘gewoon zo’? Om daarachter te komen schakelde de stichting een gedragsdeskundige in. Voor de gedragsdeskundige was het al snel duidelijk: Bella is een hele lieve kat, maar gaat gebukt onder een trauma. Handen zijn voor haar echt een ding en één verkeerde beweging levert Bella dan ook veel stress op. Maar met extra aandacht en een goed socialisatieplan konden de verzorgers samen met Bella hier aan werken. Met een uitgebreid plan en een ‘Bella-box’ vol speeltjes, snoepjes en een notitieboekje, ging een vast groepje verzorgers met Bella aan de slag.

Op schoot

In de weken die volgden, maakte Bella mooie stappen. Zo leerde Bella eerst ontspannen en bleven vooral de wapperende handen uit beeld. Haar soms gejaagde en gestreste gezichtsuitdrukking maakte al snel plaats voor een zacht en vriendelijk koppie. Niet veel later konden de verzorgers ook al voorzichtig met Bella spelen en werd het stappenplan verder uitgebreid. Het speciale Bella-team legde al Bella haar vorderingen vast op beeld en zo kwam daar ineens het filmpje waarin Bella op schoot sprong bij een van de verzorgers. Als de stichting van alle asieldieren die op schoot springen een filmpje zou delen, raakt het internet overbelast. Maar voor Bella was dat ene filmpje met recht een bijzonder moment. Niet alleen voor het Bella-team zelf, maar voor alle verzorgers van de stichting. De eerste stappen zijn gezet en langzaam is er weer hoop voor Bella.
Vol vertrouwen zoekt de stichting daarom nu naar die ene speld in de hooiberg voor Bella. Zo zoeken zij een baasje die Bella het vertrouwen geeft en samen met haar wil werken aan haar verdere socialisatie. Een huisje waar veel rust is en waar Bella ook alle tijd krijgt om te wennen. Geen doorsnee huis dus, maar dat ene speciale plekje. Ben jij degene die stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt? Ga dan naar hun website:

https://dierenhulpverleningwoerden.nl/dieren-in-ons-asiel-katten/