(advertorial)

Voor je huisdieren zijn vlooien erg vervelend. De beten kunnen jeuk en irritatie veroorzaken en zelfs een vlooienallergie. Het is goed om te weten hoe de levenscyclus van een vlo eruit ziet, dat helpt je namelijk bij het voor­komen en bestrijden van een vlooienprobleem.

 

Vlooien, eitjes, larven, poppen en de volgende generatie vlooien

Een vlo springt op je huisdier, bijt, zuigt bloed en vervolgens wordt er gepaard. Ongeveer 24 uur na de bloedmaaltijd begint de vrouwelijke vlo zo’n 50 eieren per dag te leggen. Deze eieren vallen van je hond of kat en liggen voor­namelijk op de plaatsen waar je huisdier zich het meest bevindt zoals diens mand, bank of kussen. Je kunt deze eieren met het blote oog niet zien.

Vlooien

In een eitje ontwikkelt zich een larf. Zodra de larfjes uit de eieren komen nestelen ze zich op donkere plaatsen zoals spleten, kieren, in het tapijt of onder meubels. Deze larven voeden zich met huidschilfers, vlooienpoepjes en andere eetbare restjes die in ruimtes aanwezig zijn.

Vlooien

De larf spint zich, na enige tijd gegeten te hebben, in een cocon en wordt een pop.
De poppen kunnen tot wel twee jaar blijven leven in je huis. Bestrijdings­middelen hebben geen invloed op de poppen, waardoor ze niet dood gaan. Volwassen vlooien komen op een gegeven moment uit de poppen door prikkels zoals warmte, trillingen en koolstofdioxide, wat wij mensen en dieren produceren.

Vlooien

De nieuwe generatie vlooien is klaar om weer op een huisdier te springen en weer een nieuwe vlooiencyclus in gang te zetten.

Vlooien bestrijden

Wanneer je vlooien op je huisdier of in je huis ziet betekent dit dat je al een vlooienprobleem hebt. Het is dan noodzaak om zo snel mogelijk je huisdier en huis te behandelen. Je dient zo snel mogelijk de vlooiencyclus te doorbreken, door deze te behandelen met Flea Free! Behandel iedere maand je huisdier met Flea Free Fipralone spot-on en tegelijk je huis met de Flea Free omgevingsspray.

Vlooien voorkomen

Je wilt liever geen vlooien in je huis. De vlooiencyclus kan wel tot twee jaar duren. Voorkomen is daarom prettiger en goedkoper dan bestrijden. Om optimaal beschermd te zijn tegen die vervelende vlooien is het advies:
1. Behandel je huisdier iedere maand met Flea Free Fipralone spot-on.
2. Behandel éénmaal per jaar je huis met Flea Free omgevingsspray.

Vlooien

Flea Free Fipralone spot-on

Om je huisdier snel en veilig te behandelen tegen vlooien (en teken) is er het diergeneesmiddel Flea Free Fipralone spot-on. Dit bevat de werkzame stof Fipronil, wat de wereldwijd meest gebruikte werkzame stof is in strijd tegen vlooien (en teken). Flea Free Fipralone spot-on is een contact­middel dat zich via de talglaag over het hele lichaam van de hond of kat verspreid. Wanneer een volwassen vlo de haren aanraakt is dat voldoende om deze te doden. De vlo hoeft de hond of kat dus niet eens te bijten om dood te gaan.

Flea Free omgevingsspray

Om zo effectief mogelijk de vlooiencyclus te door­breken is het van belang dat je een bestrijdings­middel gebruikt dat zowel vlooien, als ook vlooienlarven doodt. Je bestrijdt het probleem dan op 2 fronten. Gebruik de omgevingsspray zolang je last hebt van een vlooienbesmetting of anders 1 keer per jaar om te voorkomen dat je vlooien krijgt. Flea Free omgevingsspray is een bewezen veilig middel en kan gewoon gebruikt worden in een huishouden met kleine kinderen.

Vlooien middel