Vanwege de coronacrisis stonden vorige week tienduizenden dieren in volgeladen veewagens urenlang vast bij grenscontroles in verschillende landen. Op elkaar gepropt stierven sommige dieren door uitputting, nog voordat ze op de plek van bestemming aankwamen.

Bij veel landen zijn vanwege de crisis de grenscontroles aangescherpt, wat zorgde voor tientallen kilometers file. Toch blijft Europa dieren op verre veetransporten sturen. Met vreselijk dierenleed tot gevolg. Samen met 35 collega-organisaties roept Compassion In World Farming (CIWF) daarom Europa op om per direct te stoppen met verre veetransporten.
Jij kunt ook helpen: stuur nu een e-mail naar de Europese Commissie!

verre veetransporten corona
Verre veetransporten gaan gewoon door ondanks corona

Terwijl iedereen wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven, gaan verre veetransporten gewoon door. Onverantwoord voor de dieren én voor de mensen.

Chauffeurs van veewagens hoeven niet in quarantaine wanneer ze een grens overgaan. Ze kunnen zo zichzelf en anderen in gevaar brengen.

CIWF roept daarom op om alle veetransporten naar landen buiten de EU te stoppen, en de transportduur tot 8 uur te beperken. Ook moet er per direct actie worden ondernomen om de chaos aan sommige landsgrenzen op te lossen en te voorkomen.

Vind jij dit ook? Kom dan nu in actie en stuur een protestmail.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:
Coronavirus en de handel in wilde dieren
Hondenhotel vangt gratis honden op van coronapatiënten

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste dierennieuws en handige tips en info krijgen over allerlei soorten (huis)dieren? Neem dan een abonnement op het magazine Hart voor Dieren