Direwolf look-alikes worden in een bevlieging gekocht en vervolgens gedumpt zodra de nieuwigheid eraf is

Amsterdam – Fans overal in de wereld kunnen geen genoeg krijgen van Games of Thrones, maar de serie heeft een zorgwekkende trend veroorzaakt in Amerika en het Verenigd Koninkrijk – een toegenomen vraag voor husky’s omdat ze een fysieke gelijkenis vertonen met direwolves. Kijkers kopen de honden van dierenzaken en fokkers (vaak noemen ze hen naar hun favoriete karakters) en zodra ze zich realiseren hoeveel werk en toewijding nodig is voor hun verzorging, laten ze hen achter in asielen die al overvol zitten met dakloze honden. Daarom heeft Peter Dinklage, acteur in de tv-serie, zich nu bij PETA US aangesloten om fans eraan te herinneren om honden alleen aan te schaffen als familieleden en dat er levenslang voor hen gezorgd moet worden. Daarnaast verzoekt hij degene die er serieus over nadenken om hun familie uit te breiden, om altijd te adopteren en nooit te kopen.
“Aan alle geweldige Game of Thrones fans, wij begrijpen dat, naar aanleiding van de populariteit van de direwolves, veel mensen ervoor kiezen om husky’s te kopen,” zegt Dinklage. “Niet alleen benadeelt dit alle dakloze honden die wachten in asiels op een kans op een goed onderkomen, maar asielen geven ook aan dat veel van deze husky’s worden achtergelaten – wat vaak gebeurd wanneer honden in een bevlieging worden gekocht, zonder hun behoeften te begrijpen. Alstublieft, als u van plan bent om een hond aan uw familie toe te voegen, zorg er dan ook voor dat u bent voorbereid op zulke enorme verantwoordelijkheid en onthoudt, adopteer ALTIJD van een asiel.”

PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook” – geeft aan dat dit niet de eerste keer is dat een populaire televisieserie of film heeft gezorgd voor een toename in aandacht voor dieren die op het doek te zien zijn. 101 Dalmatians, Beverly Hills Chihuahua, Legally Blonde en Men in Black zorgden allemaal voor een enorme toename in de verkoop van bepaalde hondenrassen en velen van deze honden werden later achtergelaten in asielen door hun slecht voorbereidde verzorgers.
Ieder jaar eindigen honderdduizenden honden en katten in dierenasiels en velen van hen moeten worden geëuthanaseerd omdat er niet voldoende onderkomens zijn voor hen.

PETA moedigt iedereen aan om altijd te adopteren en nooit dieren van fokkers of dierenzaken te kopen, wat allemaal bijdraagt aan de zwerfdierencrisis.

Dinklage, een langdurig vegetariër, wie eerder heeft samengewerkt met PETA US voor een video over de vleesindustrie, sluit zich aan bij een lange lijst van sterren die achter de organisatie hebben geschaard om medeleven voor dieren te promoten, waaronder Andy Serkis, Jude Law, Miro Kloosterman, en Game of Thrones co-star Lena Headey.

 

Game of Thrones