Donderdag 26 mei was een bijzondere dag in Primadomus, de Spaanse vestiging van Stichting AAP. Daar werd  de opvang voor grote katachtigen officieel geopend – een langgekoesterde droom van AAP -, in het bijzijn van niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Sofía van Spanje.

koningin Sofia

Beschermvrouwe Koningin Sofia

Sofía is een groot dierenliefhebber en zet zich al jarenlang in voor dierenrechten. Tijdens haar bezoek liet de vorstin duidelijk haar waardering voor het werk van AAP blijken en gaf zij aan graag beschermvrouwe van de big cat opvang te willen worden. “Een kroon op het werk van AAP,” vindt AAP-directeur David van Gennep. “Dat koningin Sofía op zo’n manier haar naam aan AAP verbindt, helpt ons om bewustzijn in Spanje en andere landen te creëren.”

koningin Sofia

Foto’s en video: Stichting AAP

www.aap.nl

Meer lezen?

Word abonnee van Hart voor Dieren en geniet elke maand van prachtige dierenfoto’s, tips en informatie over voeding, gezondheid en de opvoeding van jouw huisdier, indrukwekkende reportages over natuur en wildlife, handige weetjes over hobby- en boerderijdieren en natuurlijk de leukste abonneevoordelen.