“Zo! Jij bent dik geworden!” De man voelt nog eens even aan mijn buik. Grote handen knijpen in mijn ‘vetrolletjes’ die ik nauwelijks noemenswaardig vind.

Met een grote frons op zijn voorhoofd kijkt hij me aan. “Kom jij maar eens even op de weegschaal staan.” Gewillig volg ik zijn instructies. Het voelt koud aan mijn voeten. “PIEP!”,  zegt ’t apparaat. De man kijkt naar de cijfers. “Tjonge, je weegt al 3,7 kg!” Ik hoor hem tegen mijn Kleine Baas zeggen dat ik de vorige keer veel kleiner was. En veel lichter. En ‘slechts’ 2,5 kg woog. Maar toen was ik nog maar net 11 weken. Nu ga ik al richting de 1 jaar! En ik ben maar 1,2 kg aangekomen. Dat kun je toch niet DIK noemen? Ok toegegeven, het is 1,5 keer zo zwaar dan dat ik eerst was. Maar een gemiddelde kat weegt ongeveer 4 kg, dus daar zit ik nog RUIM onder. En wat dacht je van de dikste kat ter wereld? Sponge Bob? ACHTTIEN kilo lieve mensen. Dat is dus gewoon 13,3 kilo MEER dan ik! Dus eigenlijk ben ik gewoon superslank.

Ja, ik mag er best zijn. Als er een spiegel was, keek ik er nu even goedkeurend in. Maar dat zouden die mensen dan natuurlijk weer raar vinden. “Ze heeft ook van die hangkwabben als ze rent,” hoor ik mijn Kleine Baas zeggen. “Die schudden dan de hele tijd heen en weer.” En bedankt. Hangkwabben? Dat is gewoon mijn vacht die wat meer naar de aarde toegetrokken wordt als ik ren. Met warm weer werkt dat overigens heel verkoelend, aangezien het zo wappert onder mijn buik. Ideaal! En daarbij ligt op het harde stenen ook niet zo hard. Dus eigenlijk hebben die ‘kwabben’ zoals zij het noemen, alleen maar voordelen. Maar dik? Hou toch op. Ik eet echt niet alles wat los en vastzit hoor. Die kattenstaafjes, die weiger ik zelfs! Veel te groot en te lastig om te eten. Terwijl soortgenoten die verslinden! Geef mij gewoon maar hapklare snacks. Uiteraard met gezonde ingrediënten. En ook die vieze zwarte kauwdingen laat ik staan. “Dat is goed voor je tanden!”, zei mijn baasje verontwaardigd toen ik die dingen links liet liggen. Niet te eten. Dus zie je, ik let heus wel op!

Denk maar niet dat ik op dieet ga. Ik vind mezelf mooi zoals ik ben. Ik ben wel iets meer uitgezakt na een operatie waarbij mijn buikje deels was geschoren. Allicht komen daar die kwabben wel van! Overtollige haargroei… zou ook zo maar kunnen. De man is tevreden, mijn Kleine Baas ook. Thuis krijg ik gelijk ‘snoepjes’ van mijn Kleine Baas (uiteraard caloriearm) en val ik aan op de nog resterende brokjes van die ochtend. Diëten? Mij niet gezien.

 

Hathor

 

Tekst en foto (namens Hathor): Judith Rietveld

Ook interessant voor jou:
Column Hathor – ‘Je kan de pot op!’
Droogvoer of netvoer, wat is beter?

Nieuwsbrief