Dagenlang uitgehongerd, ruw uit de zee getrokken of op langzame, pijnlijke wijze gedood. Elke dag lijden miljoenen gekweekte en in het wild gevangen vissen vreselijk. Oók vissen met een keurmerk.

De bekende viskeurmerken, zoals MSC en ASC, zeggen vaak alleen iets over de impact op de visstand en het milieu, maar vrijwel niets over vissenwelzijn. Dit moet veranderen. Kom daarom nu in actie! Stuur een protestmail naar de CEO’s van de vijf grootste viskeurmerken in de wereld en roep hen op meer te doen voor hun vissen.

vissen keurmerk

Keurmerken en vissenwelzijn

Compassion in World Farming (CIWF) heeft de vijf belangrijkste keurmerken op een rijtje gezet en vergeleken op vissenwelzijn. De resultaten zijn schokkend.

Zo laten sommige keurmerken onder andere toe dat:

  • vissen tot 14 dagen lang worden uitgehongerd
  • veel te veel vissen bij elkaar in kleine tanks of kooien leven
  • vissen een langzame, pijnlijke dood sterven zonder verdoving
  • op wilde zeehonden wordt geschoten en dolfijnen worden verwond

In de onderstaande tabel hebben we de verschillende keurmerken vergeleken op acht belangrijke welzijnscriteria, zoals het uithongeren van vissen, het doden van wilde dieren en het toestaan van een langzame, pijnlijke dood bij vissen. Zo zie je precies waar verbetering dringend nodig is.

vissen keurmerk

Meer weten?

Op deze pagina vind je alles over de keurmerken en de welzijnseisen.

Vissen verdienen een veel betere behandeling en bescherming. Spreek jij je uit voor de vissen? Stuur dan nu een e-mail naar de keurmerken.

 

Ook interessant voor jou:
De plompe lori gaat ten onder aan zijn eigen populariteit
Bijen dansen in dialect

 

nieuwsbrief dieren wildlife