Hond Beer is een 6-jarige, ongecastreerde reu. Deze Tibetaanse Mastiff is zachtaardig maar heeft niet in de gaten hoe groot hij echt is.

Beer is gewend aan een ruim, eigen terrein

Voor een rijtjeshuis of flat is deze grote jongen niet geschikt. Beer heeft altijd veel vrijheid op een groot, eigen terrein gehad. Dit is iets wat we ook voor hem zoeken.

 

Tibetaanse Mastiff geen hond voor beginners

De Tibetaanse Mastiff is geen ras voor beginners. Alhoewel deze honden naar hun familie meestal vriendelijk en rustig zijn, kunnen ze naar vreemden gereserveerd zijn. Dit komt voort uit hun waaksheid. Bovendien kunnen deze onafhankelijke viervoeters op hun eigen territorium behoorlijk eigenwijs zijn.

Naar zijn begeleiders toe is Beer overigens een echte knuffelbeer, maar hij kent zijn eigen kracht niet. Daardoor kan hij zich nogal eens liefbedoeld maar lomp uiten.

 

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Beer hond herplaatser asiel

Hoe is Beer met kinderen en andere dieren?

Deze viervoeter kan niet overweg met katten en andere honden. Kinderen zijn voor deze viervoeter geen probleem, zolang ze niet te klein zijn (vanaf 10 jaar oud).

 

Geschikt nieuw thuis

Voor Beer zoeken we een thuis met een ruim terrein / buitengebied, waar hij lekker zijn eigen gang kan gaan maar waar wel aandacht is voor deze lieverd. Want deze enorm grote jongen heeft een klein hartje.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie of kun jij deze viervoeter een nieuw thuis bieden? Neem dan contact op met Dierenasiel Gorinchem:

Tel: 0183-624275

Mail: stichting@dierenasielgorinchem.nl

 

Help ook de andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl. Wellicht kun je hen een nieuw thuis bieden of kan iemand in jouw netwerk dat. Help mee!

Ja, ik ben ook benieuwd naar andere herplaatsers