Op donderdag 6 juni heeft Oceana de foto-expositie ‘Ontdek de verborgen Noordzee’ geopend op het Museumplein in Amsterdam. De expositie, die voor iedereen gratis te bezoeken is tot en met 24 juni, laat unieke en kleurrijke beelden zien die Oceana maakte van het leven in de Noordzee tijdens twee recente expedities.

 

De expositie

De expositie toont kleurrijke en verrassende beelden van het leven in de Noordzee, onder meer krabben, zeesterren, anemonen, de gele haarkwal, een zeehond, en een zeeslak. Ricardo Aguilar, Oceana’s expeditieleider en zee-ontdekkingsreiziger: “Wanneer we aan de Noordzee denken, denkt men vaak aan grauwe, grijze kleuren en weinig spannends. Deze expositie laat de verborgen Noordzee zien: een zee bomvol met kleur, leven en biodiversiteit. Daarmee laten we ook zien dat het een zee is om trots op te zijn. En die het waard is om beschermd te worden.”

Na Amsterdam zal de reizende expositie van 25 juni t/m 6 juli in Den Haag of Rotterdam te zien zijn.

 

Uitgestorven kokerwormriffen ontdekt in de Noordzee

Oceana, de grootste internationale belangenorganisatie die zich richt op oceaanbescherming, voerde in 2016 en 2017 twee expedities uit op de Noordzee. Een van de belangrijkste vondsten tijdens deze expedities zijn kokerwormriffen, die in Nederland als uitgestorven beschouwd werd. Beide expedities werden mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Postcode Loterij.

Meer informatie en aanmelden voor gratis ticket            

G