Als je momenteel thuis aan het werk bent zal je hond of kat dit vast zeer waarderen. Mocht je de pech hebben dat je in quarantaine moet, dan mag je je huis niet meer uit. En in extreme gevallen moeten dierenbaasjes zelfs opgenomen worden in een ziekenhuis. Daarom enkele tips voor huisdierenbaasjes.

 

Tips voor huisdierenbaasjes

  • Zorg dat je voldoende voer, bodembedekking en/of kattenbakvulling in huis hebt.
  • Bestel je voer online als je niet naar de winkel wil of mag. Hou rekening met een langere bezorgduur door de drukte.
  • Vermaak je dier ook binnenshuis. Honden kun je bijvoorbeeld voer- en snuffelspelletjes laten doen, katten vinden het heerlijk als je jachtspelletjes met ze doet.
  • Zorg dat je voor geval van nood een oppas hebt en/of iemand die je hond wil uitlaten. Of iemand die je cavia’s, vissen & co kan verzorgen. Als er medicatie moet worden toegediend, zorg dan dat dit duidelijk op papier staat, alsmede de algemene verzorging.
  • Ga niet naar drukbezochte wandelplekken en houd 2 meter afstand van andere baasjes als je toch aan de praat raakt.
  • Was regelmatig grondig je handen (minstens 20 seconden en ook goed tussen de vingers) en laat je hond of kat niet in je gezicht likken.
  • Kijk of je voor iemand die ouder is of een zwakke gezondheid heeft de hond kan uitlaten. Natuurlijk alleen als je zelf gezond bent en niet binnen de risicogroep valt. Hang bijvoorbeeld briefjes op in je omgeving om te laten weten dat jij je beschikbaar stelt.

 

Ten slotte nog even dit:

Ja, het is een bizarre periode en het vraagt om enige aanpassing van onze kant, maar geniet van de extra tijd die je hebt met je dieren. Zoals Cruijff zou zeggen: “Elk nadeel heb z’n voordeel.”
We wensen iedereen veel gezondheid, solidariteit en dierenliefde toe!

coronacrisis Huisdieren

Lees ook:
Hond in Hongkong blijkt geen corona te hebben

Tip:
Neem een abonnement op Hart voor Dieren en blijf op de hoogte