Eind juni vindt een erg uniek evenement plaats,  de VIER VOETERS Doggy Marathon. Een 4,2 km lange loop voor honden en hun baasjes, die op zondag 28 juni plaatsvindt in het Amstelpark in  Amsterdam. Met dit voor Nederland unieke evenement wil stichting VIER VOETERS in de eerste plaats hondenliefhebbers en hun honden een bijzondere dag bezorgen. Daarnaast is het doel om geld in te zamelen voor de zwerfhonden in Roemenië, zodat VIER VOETERS ze medische zorg kan bieden én ervoor kan zorgen dat ze niet zonder pardon worden afgemaakt.

De VIER VOETERS Doggy Marathon is een leuk  ren- en wandelevenement voor honden,  hun baasjes en hun hele familie. Dat blijkt al uit de afstand van 4,2 km en uit het feit dat de leukste tijd telt. Meedoen is dan ook geen kwestie van dwingende stopwatches en zwaar afzien, maar vooral van zoveel mogelijk lol hebben. Naast de route zijn er dan ook allerlei activiteiten, zoals een Doggy Wash, de Doggy Photobooth en een Cutest Dog fotowedstrijd.

Succes

Vorig jaar was de VIER VOETERS Doggy Marathon een groot succes. Driehonderd honden en baasjes stonden aan de start en samen hebben zij meer dan €17.000 opgehaald. Reden genoeg voor VIER VOETERS om het dit jaar weer te organiseren. VIER VOETERS hoopt zoveel mogelijk honden en baasjes te verwelkomen op zondag 28 juni. Afgelopen jaar liep onder andere Bridget Maasland met haar hond Tibbs mee.
Surf naar de Doggy Marathon website

Op een leuke manier een ernstig probleem aanpakken

Voor de deelnemers is de Doggy Marathon een leuke dag met hun hond. Voor de miljoenen Roemeense zwerfhonden misschien hun enige kans om te overleven. Het geld dat met de Doggy Marathon wordt ingezameld, gaat namelijk direct naar de mobiele klinieken van VIER VOETERS in Roemenië, waarin de zwerfhonden worden gecastreerd, gesteriliseerd en gevaccineerd.  Zo krijg je het aantal dieren onder controle. Naast deze praktische aanpak voert VIER VOETERS ook een strijd om de politiek zover te krijgen dat men kiest voor de duurzame VIER VOETERS oplossing, de wetgeving veranderd wordt en het massale doden van zwerfhonden stopt.

Voor meer info: http://www.doggymarathon.nl
Foto’s: Vier Voeters