Toen de crisis begon, gingen veel bedrijven failliet en de werknemers die toen nog normaal hun inkomen verdienden, vervielen in de WW en daarna in de bijstand. Maar de hypotheek of de huur en de andere vaste lasten moesten wel betaald worden. Voedselbanken ontstonden en men stond in de rij voor de levensmiddelen, maar voor hun dieren zat er nooit wat bij.

Dat was de reden voor de oprichting van Dierenvoedselbank de Gouden Poot. Eerst heel klein in een paar dorpen in Groningen, maar al heel snel werd de organisatie groter en groter. Nu helpt zij meer dan 2.000 dieren in de noordelijke drie provincies met hun voer. Honden, katten, konijnen, cavia´s, vissen, vogels en noem maar op, zij moeten en willen allemaal eten.

Hilda Knegt van Dierenvoedselbank De Gouden Poot: “Ik hoor zo vaak mensen zeggen: ‘Nou dan doen ze de dieren toch weg?’ Maar dat is geen optie voor ons. Een dier dat al lang bij je hoort …. even naar een asiel brengen? Kom op, net als of je je kind wegdoet!” “Wij ondersteunen de baasjes met voer en zo nodig helpen wij ze aan een nieuwe mand, halsband of speeltjes. De baasjes betalen hiervoor twee euro, zodat de wagen kan blijven rijden.”

Strenge eisen

“Uiteraard hebben wij strenge eisen. Men moet een bewijs overhandigen dat men tot de minima behoort. Er mag niet gefokt worden met hun dieren. Men mag geen pleegouder zijn voor een stichting. Er mogen absoluut geen dieren meer bij komen, en de dieren mogen niet aangeschaft zijn, toen men al in de financiële problemen zat.”
“De dierenvoedselbank is een zelfstandige stichting, er zijn geen betaalde banen. Alles is puur op vrijwillige basis. Als er een financiële donatie binnenkomt, dan wordt dit direct omgezet naar voer. Geen strijkstokeffect, maar puur hulp bieden daar waar nodig is.“

 

Wil je helpen? Dan kun je een donatie overmaken naar:

Dvb de Gouden Poot
NL 74RABO0317409786

(KvK 68168837)

dierenlot