Zorro is een 1,5 jaar oude kruising herder, maar deze reu voelt zich eerder een Molosser. De medewerkers van het asiel leren hem dingen bij en oefenen dagelijks met deze viervoeter.

 

Zorro is aanhankelijk maar wil wel zijn eigen ding doen

Deze schat is aanhankelijk maar wil tegelijkertijd lekker struinen en zijn eigen ding kunnen doen. En die ruimte moet hij tot op zekere hoogte ook krijgen. Toch is begeleiding en sturing bij Zorro wel heel belangrijk.

 

Waar moet deze herder nog mee oefenen?

Zorro is nog jong en daarbij hebben de medewerkers van het asiel niet het idee dat hij veel opvoeding heeft gehad. Tel daar de kracht en energie van deze hond bij op en je snapt dat er nog wat werk aan de winkel is.

Een gehoorzaamheidstraining zou deze viervoeter zeker goed doen. Daarnaast vindt hij andere weggebruikers nog spannend. Maar met de juiste begeleiding moet dat te overwinnen zijn.

 

Medische zaken rondom Zorro

Zorro is niet gecastreerd. Verder is hij – voor zover nu bekend – gezond en heeft hij geen medische klachten.

 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zorro 1

 

Met andere honden wisselend

Deze hond reageert wisselend op andere honden. Zijn begeleiders verwachten dat hij met een stabiele teef wel overweg zou kunnen.

 

Geschikt thuis voor Zorro

Voor Zorro zoeken we een actief baasje die vaak met hem op pad wil gaan en bij voorkeur een grote tuin heeft. Liever plaatsen we hem niet bij andere honden. Mocht er al een teefje in huis zijn, dan kan met de mewerkers van het asiel gekeken worden of deze viervoeter bij haar zou passen.

Vanwege zijn onstuimigheid plaatsen we deze wildebras niet bij een gezin met jonge kinderen óf kinderen die geen ervaring met honden hebben.

 

Meer informatie 

Denk jij Mami een forever home te kunnen bieden, of wil je meer informatie over haar? Neem dan contact op met Dierenasiel Gorinchem:

Tel: 0183-624275

Mail: stichting@dierenasielgorinchem.nl

 

Help ook de andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl. Wellicht kun je hen een nieuw thuis bieden of kan iemand in jouw netwerk dat. Help mee!

Ja, ik wil ook de andere herplaatsers leren kennen