Kun je een balkon katvriendelijk maken? Zeker! Zorg ervoor dat je kat kan spelen, rusten en er afleiding vindt. Met een kattennet maak je het balkon veilig.

 

Een katvriendelijk balkon is ook een veilig balkon

Wanneer je jouw balkon katvriendelijk wil maken, is de veiligheid het eerste waar je naar kijkt. Er komen namelijk veel valpartijen voor doordat een kat de sprong naar een vogel of insect waagt.

Met een kattennet – ook welk balkonnet genoemd – voorkom je heel wat ongelukken. Deze zijn verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken en bouwmarkten. Kwalitatieve kattennetten zijn bijtvast en weersbestendig. De juiste maaswijdte hangt af van de grootte van je kat en zijn drang naar avontuur.

Tip! Vraag eerst bij je verhuurder of V.V.E. na of er beperkende reglementen voor het balkon zijn.

 

Klimmen, krabben en uitzicht

Een krabpaal is onmisbaar als je een balkon katvriendelijk wilt inrichten. Zorg voor een paal met liggedeelte; dan heeft je huistijger ook een ligplekje en bovendien een fenomenaal uitzicht vanaf zijn troon!

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

balkon katvriendelijk krabpaal

 

Planten zorgen voor beschutting, schaduw én prikkelen de zintuigen

Een katvriendelijk balkon leent zich prima om planten neer te zetten. Sterker nog, dat is een must! Het groen biedt je huistijger beschutting en schaduw. Maar sommige planten zijn giftig voor katten, houd daar rekening mee.

Tip! Met kattengras en kattenkruid maak je het balkon onweerstaanbaar voor je huistijger.

 

Maak ook de vloer van een balkon katvriendelijk

Wist je dat je zelfs de vloer van je balkon katvriendelijk kunt maken? Zorg dat je dier ook daar wat te snuffelen en te graven heeft. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld een open kattenbak, die je met grond en gras met weidebloemetjes vult.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

balkon katvriendelijk water

Water, water en nog eens water

Katten mogen dan geen gulzige drinkers zijn, zonder drinkwater kunnen ze niet. Zorg dat je huistijger ook op je balkon een waterbakje vindt.

 

Creatief aan de slag

Wees vooral creatief wanneer je een balkon katvriendelijk maakt en wissel zo nu en dan ook met materialen. Daardoor blijf je de zintuigen van je kat prikkelen.

 

Voor de beste verzorging van je kat…

Andere interessante artikelen om je kat het allerbeste leven te kunnen geven:

 

Feestdagen korting Hart voor Dieren abonnement

Bron: Hart voor Dieren Magazine