(advertorial)

Wormen zijn parasieten die op verschillende plaatsen in het lichaam van jouw huisdier kunnen (over)leven. Zij kunnen op verschillende manieren schade aanrichten in het lichaam van het dier. Het bestrijden van wormen bij je huisdier is van groot belang voor de gezondheid van je huisdier. Ook zijn sommige wormen overdraagbaar op mensen (zoönose).

Wormen kunnen op de volgende manieren schade aanrichten aan het lichaam van jouw huisdier:

  • Energie onttrekken, die voor het lichaam bedoeld is.
  • Schade aanrichten aan organen, met mogelijk functieverlies tot gevolg.

Levenscyclus en besmettingsgevaar


Een worm kan zich op verschillende plaatsen binnen het lichaam bevinden. Een worm legt eieren. Vaak komen deze eieren met de ontlasting van een dier in de omgeving terecht. Door het snuffelen of bijvoorbeeld likken aan ontlasting kunnen andere dieren wormen binnen krijgen. Vervolgens ontwikkelt een ei zich tot een larf en deze groeit uiteindelijk uit tot een volwassen worm. Deze worm legt vervolgens weer eieren, waarna een nieuwe generatie wormen de levenscyclus doorloopt.

Wormsoorten


De verschillende wormsoorten zijn in te delen in twee hoofdgroepen namelijk:

  • Rondwormen
    • Deze groep wormen zijn, zoals de naam al aangeeft, rond en zien er uit als spaghettislierten.
  • Platwormen
    • Zoals de naam al zegt is deze groep wormen op doorsnee plat en zien ze er uit als lange linten.

Een ernstige besmetting voorkomen


Een wormbesmetting is vervelend en kan zelfs gevaar met zich meebrengen voor huisdier en gezin. Jouw huisdier volledig wormvrij krijgen kan helaas niet. Door te ontwormen voorkom je dat je huisdier last krijgt van een wormbesmetting en bijvoorbeeld veel wormen en eieren uit gaat scheiden.
Een wormmiddel zorgt er voor dat de wormen die in het lichaam aanwezig zijn dood gaan en geen eieren meer kunnen produceren, zo kan een ernstige wormbesmetting worden voorkomen.

 Voor de gezondheid van mens en dier adviseert de ESCCAP om minimaal 4 keer per jaar te ontwormen. Meer informatie vanuit het Europees adviesorgaan gezelschapsdieren gericht op antiparasieten (ESCCAP bestaande uit experts parasitologie en volksgezondheid) is te vinden op: www.esccap.eu

 

No Worm Pro


Het nummer 1 ontwormmiddel van de dierspecialist! Met No Worm Pro bestrijd je de lint-, spoel-, haak-, zweep-, long-, en franse hartwormen bij jouw huisdieren. Alle honden en katten van elke grootte kunnen ontwormd worden met No Worm Pro.
De combinatie van de werkzame stoffen Milbemycine en Praziquantel staat garant voor een veilige bestrijding van wormen.
Met deze kleine smakelijke wormtabletten kun je pups al ontwormen vanaf 2 weken en kittens vanaf 6 weken leeftijd.

wormen

Wist je dat?

* … een vrouwelijke spoelworm zo’n 200.000 wormeieren per dag legt?

* … deze eieren worden uitgescheiden in de natuur? Daar liggen ze rustig te wachten om weer opgenomen te worden door een gastheer, zodat de levenscyclus weer opnieuw kan beginnen.