Gelukkig, de provincie Limburg heeft het roer omgegooid en kiest voor opvang van de in het wilde levende wasbeer in haar regio.De petitie van Stichting AAP heeft gewerkt!
Wasbeer geholpen door publieke verontwaardiging
Stichting AAP startte de petitie naar aanleiding van het besluit van de provincie Limburg om wasberen in de provincie te gaan afschieten. Na iets meer dan een week hadden 27.814 burgers de petitie ondertekend. Onder deze burgers bevonden zich meer dan 2.000 inwoners van de provincie Limburg. De publieke verontwaardiging maakt duidelijk dat het afschieten van de wasbeer voor veel mensen geen oplossing is. De Partij voor de Dieren zorgde ervoor dat het onderwerp vanmiddag nogmaals op de agenda van de commissie kwam.
Overhandiging petitie tegen afschieten wasbeer
“Dit is een enorme stap vooruit en daar zijn wij blij mee. Het enige risico blijft dat de provincie nog steeds overweegt om dieren af te schieten in gebieden waar ze moeilijk te vangen zijn. Het is aan ons om, met behulp van publiek, ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk van deze dieren gered worden”, aldus David van Gennep, directeur van Stichting AAP. Van Gennep sprak vanmiddag de commissie toe. Daarna overhandigde hij ruim 27.000 handtekeningen van burgers die net als AAP tegen het afschieten van de wasberen zijn, aan de commissaris van de Koning, dhr. Bovens.
Tekst gaat verder onder afbeelding.
Diervriendelijker oplossing voor wasbeer
Om te voorkomen dat de wasbeer zich in Limburg vestigt, is het wegvangen en vervolgens opvangen van de wasberen niet alleen minstens zo effectief als het afschieten of euthanaseren na vangst. Het is – veel belangrijker – een diervriendelijker oplossing.
Over Stichting AAP
Stichting AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen en leeuwen. Helaas bevinden veel dieren zich nog in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. Stichting AAP vangt de dieren die dringend hulp nodig hebben op zodat ze op adem kunnen komen.
Een gespecialiseerd team helpt ze gezond te worden en weer ‘dier’ te zijn, waarna een goed thuis voor ze wordt gezocht. Ook pakt AAP het probleem bij de wortels aan, door voorlichting te geven en te pleiten voor betere wetgeving in heel Europa. Door kennis te delen en samen te werken met overheden en collega-organisaties, vergroot de stichting haar impact. Dweilen met de kraan dicht, noemt AAP dat!
Blijf op de hoogte van dierennieuws
Op de hoogte blijven van de dierenwereld en hoe je die kunt verbeteren? Meld je dan nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Hart voor Dieren
Bron: Stichting AAP