Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) organiseert in samenwerking met Kasteel Amerongen op zondag 6 oktober de Hondenwandeling “Hart voor Kanker”. Het evenement staat in het teken van de strijd tegen kanker bij dieren. De opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan kankerbestrijding bij dieren. Inschrijven kan nog tot en met 30 september.

 

Kanker bij dieren

Op dit moment krijgen ongeveer 30% van onze honden en katten te maken met de vreselijke ziekte kanker. Bij honden boven de 10 jaar is kanker zelfs de belangrijkste oorzaak van overlijden. Dit is voor het NKFD één van de beweegredenen om “kanker bij dieren de baas te worden”.

Naast ouderdom spelen ook factoren als overgewicht, hormonen en erfelijkheid een rol bij het ontstaan van deze ziekte.

 

Hondenwandeling

De start van de hondenwandeling is nabij Kasteel Amerongen. Dit jaar wandelen de deelnemers via de uiterwaarden, het knusse bos en de authentieke kasteeltuin van Kasteel Amerongen. De route is ongeveer 5km.

Onderweg is de mogelijkheid tot het drinken van een kop koffie met iets lekkers voor baas en hond. Daarnaast zijn er diverse informatieve stands, waaronder een stand van het NKFD.

Meer informatie over de hondenwandeling of direct inschrijven

 

Kasteel Amerongen staat in het teken van dieren

Kasteel Amerongen staat dit najaar door hun themarondleiding ‘Deftige Dieren’ volledig in het teken van dieren. Dit was voor het NKFD doorslaggevend om dit jaar de wandeling rondom Kasteel Amerongen te organiseren.

 

Wat doet de Stichting NKFD?

Het NKFD is een CBF erkend goed doel. De stichting is in 2002 opgericht door dierenartsoncoloog Johan de Vos. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren en dierenartsen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Verder ondersteunt en initieert ze projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker en het verbeteren van de behandelmethodes.

 

Blijf op de hoogte van dierennieuws

Ben jij benieuwd naar de dierenwereld wat je kunt doen om die te verbeteren? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Hart voor Dieren:

 

Ja, ik schrijf mij in voor de gratis nieuwsbrief

 

 

 

Bron: NKFD