Het is belangrijk te weten waar de toegestane losloopgebieden in Nederland en België zijn, om rekening te houden met elkaar en de natuur. Ter mobiele ondersteuning van o.a. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer campagnes biedt de HuisdierenApp gratis informatie over gebieden in Nederland en België waar je hond mag loslopen.

 

Meer mensen in wandelgebieden

Mede door de pandemie is het aantal wandelaars en ook het aantal hondenbezitters enorm toegenomen, media staan vol met berichten over de effecten hiervan. “Op het platform van de HuisdierenApp zien we deze ontwikkeling ook terug, naast een toename van jonge dieren en mensen die daarvoor wandelgebieden zoeken, is er ook een behoefte aan lokale en mobiele informatie”, aldus Pascale Fuchs, directeur van de HuisdierenApp. “Hondenpoep en loslopende honden is veel mensen een doorn in het oog.  Goede communicatie en contact met je hond is daarbij essentieel. Gelukkig zijn er veel goede hondenscholen en trainers, die in deze coronatijd ook online en/of individueel lesgeven.”

Tekst gaat verder onder de foto

loslopen

 

+500 gebieden waar hij mag loslopen

Regelmatig loslopen is goed voor je hond; voor zijn motorische en zintuigelijke ontwikkeling, maar ook voor de socialisatie en het contact met soortgenootjes. Het mag echter geen overlast voor anderen veroorzaken. In de HuisdierenApp staan ruim 500 uitlaat- en losloopgebieden waar je veilig kan gaan wandelen met je hond en/of de drukte kan ontlopen. Deze app omschrijft het uitlaatgebied, navigeert je er moeiteloos naar toe en nog belangrijker: mag je hond er los of niet?

 

Wil je er meer over weten?

Kijk dan op www.huisdierenapp.nl. De HuisdierenApp kan je gratis downloaden en bevat veel praktische gratis diensten en interactieve kaarten voor losloopgebieden. Mis je een leuk park of bos? Laat het weten en het wordt toegevoegd, inclusief je eigen foto.

 

nieuwsbrief