Dit is Tyson, een knappe gecastreerde kerel – kruising Stafford – van 3 jaar oud. Wie gunt deze ontzettende dappere kanjer een liefdevol thuis waar hij mag gaan genieten van het leven en hij de stabiliteit en begeleiding krijgt die hij nodig heeft? Hij verdient het zo!

 

De rugzak van Tyson

Tyson heeft in zijn korte leven helaas al veel  meegemaakt. Hij komt oorspronkelijk uit Hongarije, waar hij een heel verdrietig verleden achter de rug heeft. Tyson heeft de eerste twee jaar van zijn leven op straat geleefd en kwam uiteindelijk in een dodingsstation terecht, waar hij amper uitgelaten werd. Uiteindelijk is hij gered en naar Nederland gekomen.

Het zware leven in Hongarije heeft duidelijk zijn sporen nagelaten bij Tyson. Wonder boven wonder heeft hij zijn vertrouwen in volwassen mensen nog niet verloren. Hij is lief voor ze en vindt het heerlijk om bij je op schoot te kruipen om te knuffelen. Wel kan hij moeilijk overweg met andere honden en heeft hij baknijd, een gevolg van de honger die hij in Hongarije heeft geleden.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

hond nieuw thuis trauma

 

Waarom verhuist Tyson?

Tyson is geadopteerd door een gezin in Nederland met twee kinderen. Helaas vertrouwt Tyson de dochter en zoon niet. Hij heeft ze meerdere keren aangevallen, wat zowel voor de kinderen als hond een onveilige situatie oplevert. De huidige baasjes van Tyson zoeken daarom een nieuw thuis voor hem.

 

Geschikt nieuw thuis

Voor Tyson zoeken we een lief en geduldige baasje die geen andere dieren of kinderen heeft en veel ervaring met honden en getraumatiseerde viervoeters heeft. Het is van belang dat het nieuwe baasje rustig aan de slag gaat met Tyson en hem een veilige en stabiele plek kan bieden. Verder zou het fantastisch zijn als zijn nieuwe huis beschikt over een tuin, zodat hij lekker buiten kan spelen.

 

Check of jij een geschikt baasje voor Tyson bent

Benieuwd of jij een geschikte baasje voor Tyson zou kunnen zijn? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl en kijk of jullie een match zijn.