Dit is Orita, een Podenco teefje van 12 jaar oud. Deze lieve, zachtaardige pensionado heeft haar koffertje al ingepakt en kijkt uit naar haar definitieve huisje.

 

Het verhaal van Orita

Het verhaal van hond Orita is ontzettend verdrietig, want ze is in Spanje na een leven lang gewerkt te hebben voor haar baasje, gedumpt in een dodingsstation. Uiteindelijk had ze toch geluk, want ze werd vrijgekocht en kon naar Nederland komen om hier een veilig en liefdevol bestaan op te bouwen.

 

Waar woont Orita nu?

Orita verblijft nu bij een gastgezin en geniet met volle teugen van het leven hier in Nederland.

 

Zachtaardig karakter

Orita is lief, zachtaardig, aanhankelijk en vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en bij je te liggen. Ze kan het met iedereen goed vinden. Mensen (ook kinderen), andere honden en zelfs katten, ze vindt ze allemaal even gezellig.

 

hond orita zoekt nieuwe baas

 

Medisch en documenten

Gezien de nachten in het asiel in Spanje erg koud waren, heeft Orita wat problemen met haar longen gekregen. Ze krijgt nu medicatie in de vorm van pufjes om het hoesten te verhelpen. Het is onbekend hoe lang ze deze medicatie nodig heeft. Verder is Orita niet gesteriliseerd en heeft ze haar vaccinaties gehad. Ze is gechipt en heeft haar eigen Europees paspoort.

 

Geschikt nieuw thuis

Voor Orita zoeken we een thuis waar ze volop liefde en aandacht krijgt, en waar ze mag gaan genieten van haar oude dag. Andere huisdieren en kinderen zijn geen bezwaar.

 

Heb jij een gouden mand voor Orita?

Kun jij Orita een liefdevol pensioen geven? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl en ontdek of jullie een match zijn.

 

Help ook de andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl. Wellicht kun je één van hen een nieuw thuis bieden of kan iemand in jouw netwerk dat. Help mee!

Naar de andere herplaatser