Muis is een gesteriliseerde Europees korthaar poes van 5 jaar oud. Ze is vrij klein van stuk, tenger en haar overbeet en loensende oogjes maken haar extra aandoenlijk. Er wordt (met spoed) uitgekeken naar een rustig en liefdevol thuis voor Muis, waar geen andere dieren aanwezig zijn.

 

Kat uit de boom kijken

Muis heeft in het begin een afwachtende houding en kan ook wat schrikachtig zijn. Maar als er eenmaal wederzijds vertrouwen is, is ze erg aanhankelijk en knuffelt ze graag. Spelen doet ze ook graag en ze vindt het dan leuk om achter een lampje aan te rennen, maar ze kan zich ook prima zelf vermaken. Verder gaat ze graag haar eigen gangetje en trekt zich ook regelmatig terug om rustig te gaan slapen.

 

Waarom verhuist Muis?

Helaas kan Muis niet goed overweg met de hond des huizes en dit geeft zoveel spanning bij haar dat ze niet meer binnenkomt. Daarom wordt er nu naar een nieuw thuis voor haar gezocht.

 

Medisch

Muis is bekend met een klein hartruisje, maar deze is zo mild dat er geen medicatie voor nodig is. Ze verkeert verder in goede conditie.

 

Geschikt nieuw thuis

Als Muis zich in het nauw gedreven voelt, kan ze weleens blazen of uithalen. Om die reden plaatsen we haar liever niet bij jonge kinderen (kinderen boven de 12 jaar zijn geen probleem). Muis geniet ook erg van het buitenleven, het is dus belangrijk dat ze bij haar nieuwe baasje(s) lekker naar buiten kan gaan. Een huis in het buitengebied of een huis met een fijne tuin erbij zou fantastisch zijn voor Muis.

 

Pas jij bij Muis?

Benieuwd of jij Muis een goed thuis zou kunnen bieden? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl en ontdek of jullie een match zijn.

 

Help ook de andere herplaatsers

Bekijk ook de andere herplaatsers op hartvoordieren.nl. Wellicht kun je één van hen een nieuw thuis bieden of kan iemand in jouw netwerk dat. Help mee!