Dit is Dexter, een gecastreerde Nova Scotia Duck Tolling Retriever van 4 jaar oud. Dexter is een lieve, speelse, gehoorzame en aanhankelijke hond, die erg sociaal is met andere honden.

Hij vindt het heerlijk om met soortgenootjes te spelen, het liefst in het water. Mensen begroet hij altijd enthousiast en hij is dol op aandacht. Hij is gewend om overal mee naar toe te gaan, dus hij is erg makkelijk wat betreft ritjes in de auto of het openbaar vervoer.

Helaas heeft Dexter rugproblemen (botproblemen en een hernia) en hij zal hier binnenkort aan geopereerd worden. Door deze medische problemen ervaart Dexter veel pijn (ondanks pijnmedicatie) en dit is ook merkbaar in zijn gedrag. Zo vindt hij het momenteel niet prettig om te knuffelen door de pijn en is hij prikkelbaar (dit heeft geresulteerd in bijtgedrag).

Op dit moment geeft Dexter zelf erg goed aan als hij behoefte heeft aan een knuffel en aandacht. De verwachting is, dat als hij de operatie achter de rug heeft en hersteld is, hij qua gedrag weer in positieve zin zal veranderen in de oude vrolijke Dexter.

Er is een baby op komst in het gezin en de huidige baasjes willen geen enkel risico nemen met Dexter naar aanleiding van het bijtincident. Helaas is het vertrouwen er niet meer en om deze reden zijn zij op zoek naar een fijn liefdevol thuis voor hem.

Het is van belang dat zijn nieuwe baasje(s) ervaring met honden heeft/hebben en dat zij met veel liefde, geduld en aandacht samen met Dexter aan zijn herstel willen werken. Wie geeft deze lieve en aanhankelijke kanjer die gouden mand?

Ben je benieuwd of Dexter bij je past? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl om te zien of jullie een match zijn.