Uit een onderzoek onder klanten van OHRA, de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, blijkt dat Luna, Simba en Max de populairste honden- en kattennamen zijn. Zowel voor de mannetjes als vrouwtjes van deze dieren is een top 5 gemaakt. Opvallend is dat alle populaire huisdiernamen kort en krachtig zijn, en dat de namen niet unisex zijn.

 

TV als inspiratiebron voor honden- en kattennamen

Baasjes kiezen de naam van hun huisdier vaak met het hele gezin. Dit gebeurt overigens niet altijd even democratisch; kinderen hebben bij deze beslissing vaak een grote vinger in de pap. Kijkend naar de populariteit van namen als Nala en Simba (van The Lion King) en bijvoorbeeld ook van Pip (van Woezel & Pip), zien we dat televisieseries en films een belangrijke inspiratiebron zijn.”

 

Top 5 Hondennamen – teefjes

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip
 4. Lola
 5. Bo

 

Top 5 Hondennamen – reutjes    

 1. Max
 2. Guus
 3. Joep
 4. Buddy/Buddie
 5. Jack

 

Top 5 Kattennamen – poezen

 1. Luna
 2. Nala
 3. Pip
 4. Lilly/Lily
 5. Bella

 

Top 5 Kattennamen – katers

 1. Simba
 2. Tommy/Tommie
 3. Max
 4. Milo
 5. Charlie/Charly

 

Over de Honden- en Kattennamen Top 5

Deze uitkomsten zijn gebaseerd op een onderzoek onder alle polishouders met een huisdierenverzekering bij OHRA. Er is ook specifiek gekeken naar nieuwe huisdiernamentrends door analyse van alle nieuwe polissen van het afgelopen jaar (periode juli 2021 tot juli 2022). Hieruit blijkt dat Lizzy, Mickey, Jack en Tijger minder populaire kattennamen zijn geworden, en honden minder vaak Sam, Puck, Senna of Beau worden genoemd.