Voor veel zwerfdieren in koude gebieden, in diverse landen, breekt een rampzalige periode aan. Zo kan het in sommige Oost-Europese landen meer dan 20 graden vriezen! De dieren hebben onze hulp nodig.

 

Als zwerfdier in de winterkou

Bevende, rillende lijfjes zonder schuilplaats tegen de meedogenloze wind en vrieskou, wanhopig op zoek naar wat eetbaars. De wintermaanden betekenen voor zwerfdieren vrijwel geen voedsel en een ijzige kou.

Zwerfdieren eten daarom tijdens deze periode afval, hout of stenen om maar iets in hun maagjes te hebben en het hongergevoel te stillen. Met alle gevolgen van dien. En als ze al een mens tegenkomen die zich over hen wil ontfermen, heeft diegene vaak niet eens genoeg te eten voor zichzelf.

 

zwerfdieren winter overleven nood

 

Een noodkreet

Zonder hulp zullen veel van deze dieren komen te overlijden: ze verhongeren en/of sterven door bevriezing. Ze hebben namelijk bitter weinig te eten, kunnen niet schuilen. En door de honger hebben ze ook geen weerstand tegen de kou.

Stichting Dierennood zet zich ook dit jaar weer met hart en ziel in voor de zwerfdieren op straat. Hiervoor heeft zij de kerstcampagne opgezet, waarbij jouw hulp broodnodig is.

 

Help deze arme dieren

De donaties die binnenkomen voor het kerstproject, zal de stichting verdelen over onder meer lokale dierenhelpers die de zwervende viervoeters van eten en onderdak voorzien.

Doneer nu