Je hond of kat vermist en niet weten waar hij is… Verschrikkelijk! Bange dagen volgen en naarmate de tijd verstrijkt, zal één vraag meer en meer de hoofdrol gaan spelen: Leeft mijn lieve dier nog?

Overleden dieren die langs de weg gevonden worden

Overleden honden en katten die langs de kant van de weg of in de natuur gevonden worden, blijven vaak anoniem. Ze worden door een overheidsinstantie begraven of zelfs voor destructie aangeboden, zonder dat het baasje op de hoogte wordt gesteld. Dit gebeurt mogelijk ook bij gechipte huisdieren.

Het gevolg is dat een dierenvriend zich de rest van zijn leven afvraagt waar de hond of kat is. De hoop op een wonder en mysterieuze terugkeer blijft, net als de eeuwigdurende zorgen.

 

Teken petitie voor landelijk meldpunt voor gevonden overleden huisdieren

We kunnen een einde maken aan deze onzekerheid van huisdiereigenaren, door een landelijk meldpunt in het leven te roepen. Om ervoor te zorgen dat het meldpunt ook écht gebruikt zal worden door diverse overheidsinstanties, is een registratieplicht noodzakelijk.

Teken daarom de petitie voor een landelijke meldpunt met verplichte registratie gevonden overleden huisdieren. Het initiatief van de petitie komt van belangenverenigingen ‘Waar is onze Angel?’ en ‘Needy dogs’.

 

Blijf op de hoogte van de dierenwereld

Wil je op de hoogte blijven van de dierenwereld en wat je kunt doen om deze te verbeteren? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Hart voor Dieren.