Zoals veel van jullie derenvrienden weten, is de opvang van thuisloze, gedumpte konijnen heel erg nodig. Zolang de diertjes in glasbakken in de bouwmarkt voor een schijntje worden aangeboden, zullen er gedumpte konijnen gevonden worden en er ook vele in bossen en parken sterven. Een tam geboren konijntje overleeft immers niet ‘in de vrijheid’, simpelweg omdat het nooit geleerd heeft wat daarbuiten ineens nu wel en niet kan. Flappie of Stampertje heeft immers altijd op uur en tijd een bakje voer voor de neus gehad en nu is alles ineens GROEN!

En waar moet je dan aan beginnen?

Gelukkig is er in Breda/Bavel een grote groep vrijwilligers opgestaan die zich het lot van de diertjes aantrekt en zij hebben Stichting Konijnen Opvang K’nijn&Ko opgericht. Na een lange zoektocht werd een scoutingbestuur bereid gevonden ons een voormalig scoutinggebouw te gunnen met maar liefst twee zalen, een quarantaineruimte, kantoor, keuken, berging en toiletten.
Ook werden er gelukkig sponsors en donateurs geworven, want zoals jullie weten is dierenbescherming in Nederland (ondanks al onze rijkdom) nog steeds een ongesubsidieerde en door weldoeners gedragen verantwoording.

En nu is het zo ver! Gisteren kregen wij de sleutel en dus kan het schoonmaken, opknappen en inrichten gaan beginnen. En we hebben er zin in! Alle gekregen spullen die we de afgelopen maanden hebben verzameld gaan we uitpakken en overzichtelijk maken wat we nu al wel hebben en wat niet.

Ik hoor je denken: vast nog geen konijntjes…

Jawel hoor. Onze lieve pleegadressen zitten ook bijna allemaal al vol en zelf ons eerste babykonijn is al geboren. Dat is onze Ko en hij is inmiddels twee weken oud. Enig kind uit een veel te jonge moeder en inmiddels moddervet door de grote melkbar die tot z’n beschikking staat.
Onze dikke Ko gaat het wel redden en naar wij hopen alle konijnen die bij ons binnenkomen. Daar is alleen geld voor nodig en we willen jullie vragen of je in de ‘vakantiegeld-maand’ mei een paar uurtjes vakantiegeld aan K’nijn&Ko wil gunnen.
Er is nog veel nodig zoals speelgoed voor de dieren, verf voor het pand, houten hokken en rennen, een medicijnkast, transportboxen, schoonmaakmiddelen en ga zo maar door. Een eindeloze lijst.

Wil je ons met spullen helpen? Stuur dan een mailtje naar: info@knijnenko.nl

Wil je ons met een paar uurtjes vakantiegeld helpen?
Ons bankrekeningnummer is: NL 57 RABO 0309685303 t.n.v. SKO K’nijn&Ko.

We zijn met iedere gift heel erg blij!

We zetten bewust geen adres neer, je bent echter altijd welkom om op afspraak langs te komen.

Lieve weldoener, een fijne vakantie alvast namens alle medewerkers van K’nijn&Ko.

konijnenopvang

De komende tijd zullen we je met grote regelmaat op de hoogte houden van de vorderingen van de opvang via de website en facebookpagina van Hart voor Dieren.