Wat valt er onder ‘lekkers’en maken ze dik? Tot lekkernijen behoren onder andere snacks, voedselbeloningen of kauwproducten, maar ook stukjes kaas of worst, brood, pasta of kleine stukjes fruit of groente.

In de dierenspeciaalzaak vind je naast verschillende soorten hondenkoekjes en kauwartikelen ook gedroogd vlees. De voedingswaarden van de afzonderlijke lekkernijen zijn zeer verschillend. Hoewel zij niet aan de dagelijkse behoefte van voedingsstoffen kunnen voldoen, bevatten ze meestal een hoog caloriegehalte. Dit moet je als baasje niet onderschatten.

Daarbij geldt:

hoe droger een product, des te meer calorie├źn zitten erin. Zo bevat gekookte pasta (100 gram) slechts 60-90 kcal, terwijl er in een gerookt varkensoor (meestal 50 gram) al 215 kcal zitten. Alleen al om deze verschillen, moeten hondenbezitters er goed op letten welk lekkers hun hond eet, zodat het op de lange duur niet tot gewichtsproblemen gaat leiden.

Meer lezen?

Word abonnee van Hart voor Dieren en geniet elke maand van prachtige dierenfoto’s, tips en informatie over voeding, gezondheid en de opvoeding van jouw huisdier, indrukwekkende reportages over natuur en wildlife, handige weetjes over hobby- en boerderijdieren en natuurlijk de leukste abonneevoordelen.