Soms wil je je (verveelde) kat een beetje extra uitdagen. Deze activiteiten voor lichaam en geest zijn bijzonder geschikt voor je kat. Ze voldoen aan de behoeften van katten en zorgen ervoor dat jouw kat zijn energie kwijt kan en voldoening krijgt, ook voorkomen ze verveling.

Voerspelletjes: denk aan snuffelmatten of likmatten en andere vormen om voeding te verrijken, zoals een puzzel. Ze prikkelen verschillende zintuigen en zorgen
voor afwisseling.
Interactieve prooispelletjes: dit kun je samen met je kat doen. Denk aan een speeltje met veren of een hengel met een prooi. Door zo de jacht op de prooi te stimuleren, kan je kat zijn energie kwijt. Maak het je huistijger niet te makkelijk om hem echt uit te dagen. Je kat zal niet recht op zijn doel afgaan, maar ook instinctief op de loer liggen, de prooi achtervolgen en pas op het laatste moment toeslaan.
Verstoppertje: verberg lekkernijen in huis, zodat je kat op ontdekkingstocht kan gaan en zichzelf zo een langere tijd bezig kan houden.
Gooispelletjes: gooi een speeltje met veren, een balletje, speelgoedmuis of lekkernij. Hiermee kan je kat zijn behendigheid en snelheid oefenen.
Clicktertraining: zelfvertrouwen en loyaliteit worden hiermee versterkt. Met clickers behoudt je huistijger de controle, hij bepaalt namelijk met zijn gedrag de beloning en ontdekt zo dat goed gedrag echt de moeite waard is.