Vind je in Amsterdam een drol met bovenop een soort schroefvorm? Dan is er beslist een vos langs geweest. Is Rokjesdag in aantocht? Dan kun je er zeker van zijn dat de ringslang uit zijn winterschuilplaats tevoorschijn komt. En als dan die zonnige dagen aanbreken, kun je in de hoofdstad vaak de roodwangschildpad zien zonnebaden op een boomstam in het water. Je hoeft dus niet ver te reizen om op safari te gaan. Het enige dat je nodig hebt is Het Amsterdamse beestenboek. Hierin staan zestig Amsterdamse dieren met foto’s en kaartjes. 

 

Amsterdam zit vol met dieren

Amsterdam is een ongekend dierenuniversum. Overal zitten dieren. Waarom zie je ze dan niet, die eekhoorns, vossen en de nieuwste aanwinst, de zeehond? Omdat je niet weet waar je zoeken moet en waarop je moet letten.

Ruim zestig diersoorten worden beschreven

De stadsecologen van Amsterdam weten precies waar je ze kunt vinden en verklappen in dit boek hun geheimen. Zij beschrijven ruim zestig diersoorten die in en rond de stad leven. Waarom vinden sommige dieren het zo fijn in de stad; hoe zijn ze hier terechtgekomen? Van alle dieren vind je een foto in het boek en een kaartje waarop je kunt zien waar ze zich verborgen houden. Natuurlijk komen we zo de mol en de egel tegen, maar ook ijsvogels, boommarters en beerdiertjes.

 

Nieuwsgierig naar dit leuke boek?
Het Amsterdamse beestenboek
Prijs: € 19,99
ISBN: 9789059374065
Aantal pagina’s: 144