De nieuwe eigenaren van een woning in Schiedam keken raar op tijdens hun eerste bezoek aan het  huis. De woning die ze via een veiling aankochten, bleek bewoond te zijn door een kat die daar al 52 dagen opgesloten zat.

Bron: Dierenbescherming Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

 

Hoe wist de kat 52 dagen te overleven?

De gevonden kater, uitgehongerd en in de war, kon al die tijd niet naar buiten en had geen toegang tot kattenvoer of vers water. Naar hoe het dier 52 dagen wist te overleven kunnen we alleen maar gissen. We hopen dat hij in het begin wel bij achtergelaten voeding wist te komen, maar zeker is dat niet. Feit is dat er in zijn ontlasting allerlei papiertjes werden teruggevonden. Mogelijk heeft de kat zich hiermee proberen te voeden.

 

Wie liet de kat daar achter?

Het is nog onduidelijk van wie de kat is, de politie onderzoekt op dit moment wie de kat in deze erbarmelijke toestanden heeft achtergelaten. Omdat het huis via een veilig werd verkocht, was er al ruim 50 dagen niemand in de woning geweest.

 

Hoe is het nu met de kat?

Dat kat Finn – geschat op zo’n 7 jaar oud –  überhaupt nog leeft is al een wonder, maar het dier blijkt gelukkig na al die tijd nog gezond te zijn. Natuurlijk is hij wel broodmager en zal hij erg veel stress hebben gehad. Het zal dan ook tijd nodig hebben voordat deze lieve huistijger beseft dat hij weer veilig is. In de tussentijd is hij opgevangen door Dierenopvangcentrum Vlaardingen, waar hij door de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid werd gebracht. In de spoedkliniek van de opvang werd bloedonderzoek gedaan en hebben medewerkers een infuus bij Finn aangelegd.

Inmiddels gaat Finn met kleine stapjes vooruit. Vorige week woog hij slechts 2,6 kilo, maar inmiddels geeft de weegschaal al 3 kilo aan. Hij krijgt meerdere keren per dag voer om aan te sterken. Door een dierenarst wordt zorgvuldig in de gaten gehouden wanneer hij voldoende fit is om zijn vaccinaties te krijgen.

 

De toekomst van Finn

Op dit moment is kat Finn nog niet herplaatsbaar. De schat moet eerst weer op krachten komen en mensen opnieuw leren vertrouwen. Wanneer hij er eenmaal klaar voor is, zal het Dierenopvangcentrum Vlaardingen een liefdevol thuis voor hem zoeken.

 

nieuwsbrief dierentips