Senior zijn in een asiel is geen makkelijke opgave. De meeste mensen gaan bij voorkeur voor een jonge hond. Maar viervoeters op leeftijd zoeken ook een thuis! Dit keer stellen we je voor aan Junior.

 

Uit de ‘Kijk, Het Klikt!’-test kwam Junior als een ‘Bezige Bij’. Junior is een senior van tien jaar oud en een kruising van een Beagle met een Cocker Spaniël. Hij is voor zijn leeftijd echter nog behoorlijk energiek en vindt het heerlijk om buiten te zijn en te wandelen. Hij snuffelt er druk op los en heeft het ontzettend naar zijn zin in de buitenlucht. 

Kleine dief

Junior is een eigenwijs baasje en laat zich niet zomaar iets vertellen. Hij heeft niet veel opvoeding genoten en dat is te merken: hij steelt eten van tafel, luistert slecht en kan zich soms als een verwend kindje gedragen. Daarom is het belangrijk dat hij een baas krijgt die stevig in zijn schoenen staat, en bereid is hem nog het een en ander bij te brengen. Een hond is nooit te oud om te leren, maar geduld en enig doorzettingsvermogen is hier wel voor nodig. 

Junior kan goed met andere honden overweg. Met katten daarentegen vormt hij geen goede combinatie. Op straat gedraagt hij zich netjes, maar loslopen zit er voor hem niet in. Hij loopt zijn neus achterna en heeft dan geen oog meer voor zijn mens. 

Kortom: Junior is een leuke, lieve hond met een sterke eigen wil. Hij heeft duidelijke regels en grenzen nodig en een eigenaar die hem dit kan bieden. Heb je ervaring met honden en ben je in voor een uitdaging? Dan ben je van harte welkom bij Dierenasiel Louterbloemen om kennis te komen maken met Junior.

 

Dierenasiel Louterbloemen in Dordrecht:
tel. 078 – 6137902
louterbloemen.nl

 

Ook interessant voor jou:
Bink heeft de ruimte nodig
Kat Meneertje, een oude goedzak

 

Nieuwsbrief