Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor je lieve hond zorgen, en gezond hondenvoer is hier een belangrijk onderdeel van. Er zijn erg veel verschillende soorten hondenvoer. In dit artikel geven wij de gezondste keuzes die jouw voor uw hond kunt maken.

Droogvoer
Onder droogvoer vallen alle soorten hondenbrokken die je in de winkel kan vinden. Deze brokken bestaan uit granen en dierlijke eiwitten. Deze eiwitten zijn het belangrijkste voor de hond, want dit is zijn voornaamste energiebron. Het is bij hondenbrokken dan ook belangrijk om de kwaliteit van deze eiwitten te controleren. Dit kun je doen door te kijken naar het vlees dat in de brokken zit. Brokken waarin echt vlees verwerkt zit bevat betere eiwitten dan brokken die overblijfselen van dieren bevat. Verder is het goed om te kijken naar of het vlees dat in het voer zit gehydrateerd, of niet is. Gehydrateerd vlees zal minder eiwitten leveren dan niet-gehydrateerd vlees.

Blikvoer of natvoer
Naast de standaard brokken, is het blikvoer of natvoer ook een populaire manier om de hond te voeden. Blikvoer bestaat uit vlees, of heeft hier groentes en granen aan toegevoegd. Een voordeel van natvoer is dat de hond gelijk veel vocht binnenkrijgt, waardoor de kans op ziektes zoals urineweginfecties verkleint wordt. Maar, omdat dit soort voeding uit veel vocht bestaat, bevat het misschien niet alle calorie├źn die de hond nodig heeft. Het kan dus een goed idee zijn om natvoer met brokken te mengen. Verder is natvoer licht verteerbaar voor de hond.

Diepvriesvoeding
Tot slot is het ook mogelijk om je hond te voeren met voeding uit de diepvries. Vriesvoer bestaat voornamelijk uit vers vlees en wordt door veel honden over het algemeen erg lekker gevonden. Aangezien honden afstammen van de wolf, lijkt dit voer het meeste op het voer dat honden van nature zouden eten. Zorg er met dit voedsel wel voor dat je het eerst goed laat ontdooien voordat je het aan je hond geeft. De hond houdt ervan, maar het is voor het baasje belangrijk om op te letten dat de hond hiermee voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. In tegenstelling tot hondenbrokken, bevat vriesvoer vaak niet de complete voeding die de hond nodig heeft. Zorg dus dat je eventueel het vriesvoer aanvult met aanvullende voedingsstoffen.

Elk soort hondenvoer heeft zijn voor- en nadelen en het is belangrijk om te kijken naar de persoonlijke behoeften van de hond. Om er voor te zorgen dat de hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je altijd de verschillende soorten met elkaar combineren.