Je huisdier is natuurlijk je beste vriend. Maar hij of zij heeft ook (veel) aandacht en verzorging nodig. En daar gaat soms best wel wat tijd en werk in zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige gadgets die jouw leven als huisdiereigenaar een stuk makkelijker kunnen maken. We lichten er vier voor je uit.

1. Een locatietracker

Ben jij met je hond op het strand of in het bos? Dan wil je hem natuurlijk het liefste loslaten, zodat hij lekker zijn eigen gang kan gaan. Maar hoe goed je viervoeter ook luistert, het kan altijd gebeuren dat hij er ineens vandoor gaat. Met een locatietracker weet je altijd waar je hond is en vind je hem terug.

Kom je vaker met je hond op dezelfde plek? Omhein dan bepaalde gebieden in de tracker. Je krijgt dan een waarschuwing als je hond afdwaalt. Met een locatie tracker is het natuurlijk ook mogelijk om andere huisdieren te volgen.

Je verbruikt hier wel mobiele data mee en gaat als je niet oplet buiten je bundel. Dit kun je voorkomen met sim only abonnement. Je betaalt dan namelijk voor een vooraf bepaald aantal Mb’s. Als die op zijn wordt je internet vertraagd of uitgezet. Zo ga je dus niet buiten je bundel en maak je geen onverwachte extra kosten.

 2. De zelfreinigende kattenbak

Ben jij de trotse eigenaar van een of meerdere katten? Dan is een kattenbak onmisbaar. Het is natuurlijk belangrijk om de kattenbak goed schoon te houden, maar dat is best wel een klus. Je moet er namelijk dagelijks alle poepjes en plasjes uit scheppen en de kattenbak elke week grondig schoonmaken.

Lig jij liever met je kat op de bank, dan dat je je met deze vieze – en tijdrovende – taak bezighoudt? Dan kan een zelfreinigende kattenbak uitkomst bieden. Zoals de naam al zegt maakt deze bak zichzelf schoon en hoef jij alleen nog maar om de zoveel tijd een afvalzak uit de bak te halen en weg te gooien. Een zelfreinigende kattenbak is meestal duurder dan de ‘normale’ versie. Maar het maakt jouw leven als katteneigenaar wel een stuk aangenamer.

3. Een slimme voerbak

Soms heb je geen tijd om je huisdier zelf eten te geven, bijvoorbeeld doordat je moet overwerken. Een slimme voerbak is dan een handige oplossing. Een slimme voerbak zorgt ervoor dat je viervoeter eten krijgt. Door een tijd in te stellen waarop je dier zijn of haar voer krijgt, hou je een vast ritme aan. Je kunt ook meerdere voedertijden instellen, bijvoorbeeld voor ‘s morgens en ‘s avonds.

4. De slimme huisdierenfontein

Het is heel belangrijk dat je huisdier genoeg drinkt. Met een slimme huisdierenfontein heeft jouw maatje altijd genoeg te drinken. Door de fontein te koppelen aan je smartphone krijg je op afstand waarschuwingen als het water bijna op is en zet je de fontein aan of uit. Er zijn zelfs fonteinen met zogenoemde bacteriedoders. Zo weet je zeker dat het water dat je huisdier drinkt gezond is. Met deze vier handige tools zorg je ook op afstand goed voor je beste vriend en komt het hem of haar aan niets tekort!