De eerste Texelse jonge grijze zeehond van dit seizoen is binnengekomen in de zeehondenopvang van Ecomare. De pup is op zondag 14 december gevonden op het strand bij paal 27. Het dier heeft wonden in zijn nek, waarvan onbekend is hoe hij eraan komt. Ondanks dat hij verzwakt is, is het een pittig mannetje. Hij ligt in de quarantaine en is via de ramen te bekijken.

Witjes

De pups van de grijze zeehond worden ook wel ‘witjes’ genoemd omdat ze een kenmerkende dikke witte vacht hebben. Lau, zoals de zeehond is genoemd, heeft zijn geboortevacht nog grotendeels, maar is wel al flink aan het verharen. Binnenkort zal hij zijn witte vacht hebben verwisseld voor korte grijze haren.

Weer uitgezet

Lau is behoorlijk wild. Hij is dan wel een pup, maar zou eigenlijk al voor zichzelf moeten zorgen. Grijze zeehonden worden maar ongeveer drie weken gezoogd. Daarna laat de moeder het jong alleen en moet hij het verder zelf redden. In dat stadium is Lau. Als zijn wonden geheeld zijn en hij wat is aangesterkt, zal hij naar een buitenbassin worden verplaatst. Met 30 tot 35 kg worden de opvangzeehonden weer uitgezet.

Lau is live te bekijken via de webcam op www.ecomare.nl