De vakantietijd is weer aangebroken en daarmee helaas ook de periode waarin lastdieren het zwaar te verduren krijgen. Zo ook de ezels op Santorini.

 

Ezels lijden voor toeristen, maak geen ritjes op deze dieren

Op het Griekse eiland Santorini is PETA een advertentiecampagne gestart om toeristen te waarschuwen. Vaak zijn mensen namelijk onwetend over het dierenleed  dat zo’n leuk ogend ritje teweegbrengt. In de campagneadvertenties is een uitgeputte ezel te zien met de woorden ‘Ezels lijden voor toeristen, maak geen ritjes op ze’.

 

Campagne geweigerd door Griekse autoriteiten

De autoriteiten op het Griekse eiland hebben echter geweigerd om de advertentiecampagne op lokale bussen en taxi’s toe te laten. De gemeente Santorini heeft de toestemming niet verleent omdat veel bus- en taxichauffeurs ook ezels hebben die gedwongen worden toeristen de steile trappen op te vervoeren. Het commerciële belang lijkt ook hier weer voorrang te krijgen.

 

Nieuwe Griekse wet beschermt de dieren onvoldoende

Een nieuwe Griekse wet die dit jaar is aangenomen verbiedt eigenaren om hun ezels te belasten met meer dan 100 kilo. Dat is een eerste stap maar ezels mogen volgens dierenartsen niet meer dan 20% van hun lichaamsgewichtdragen – ongeveer 50 kilo.

Wanneer de dieren niet gedwongen worden om extreem zware lasten op hun rug te dragen, staan ze bovendien vaak vastgebonden in de zinderende zomerzon zonder toegang tot water of schaduw.

 

Wat kun je doen tijdens je vakantie in Santorini?

PETA roept mensen overal op om vrienden of familieleden die van plan zijn naar Santorini te reizen te vertellen over dit dierenleed zodat ze geen gebruikmaken van de ezels. In plaats daarvan kunnen ze de kabelbaan van Firá te gebruiken.

 

Onderteken de petitie

Stuur ook een bericht naar de burgemeester van Santorini en de Griekse minister van Toerisme met het verzoek om wrede ezeltochten op Santorini te beëindigen:

Ja, ik teken de petitie

 

 

 

Bron: PETA