VIER VOETERS strijdt tegen de handel in honden- en kattenvlees. Achter de schermen werkt deze organisatie aan een verbod op deze vreselijke industrie. Ook lukt het met regelmaat om dieren te redden. Hieronder lees je meer over enkele emotionele reddingsacties in Indonesië.

 

Cempaka

Cempaka

Nadat hij meer dan 30 uur lang was vervoerd, zonder eten en drinken, kwam Cempaka terecht op een gruwelijke markt in het plaatsje Tomohon. Het groene touw om zijn nek betekende dat hij was voorbestemd voor de slacht. Opgesloten in een kleine kooi zag hij hoe de andere honden één voor één voor zijn neus werden vermoord met behulp van een grote houten stok (te zien op de foto) en een gasbrander. Gelukkig kon VIER VOETERS hem redden! Hij werd naar een lokaal asiel gebracht waar hij direct werd gewassen, verzorgd en gesteriliseerd. Ook werd hij verloste van het groene touw. Een nieuw leven is begonnen.

Cempaka

 

Tulip

Tulip

Ook katten worden op brute wijze gedood en geslacht. De meeste katten op de markten zitten ineengedoken, in de hoop dat ze niet voor de slacht worden geselecteerd. Tulip was anders. In plaats van zich te verschuilen, liep ze miauwend door de kooi, smekend om gered te worden. Alsof ze wist dat de mensen van VIER VOETERS  er waren om haar te redden, strekte Tulip haar beide voorpoten toen de bovenkant van de kooi werd geopend, zodat men haar voorzichtig kon oppakken en in veiligheid brengen.

Tulip

 

Melati

Melati
Melati was pas 6 maanden toen ze werd gestolen voor de handel in hondenvlees. Waarschijnlijk werd ze door dezelfde handelaars meegenomen als Cempaka, vanwege hetzelfde groene touw om haar nek. Wanhopig keek ze door de tralies van haar kooi, op zoek naar hulp waarvan ze dacht dat die nooit zou komen. Ondanks alles wat haar was aangedaan, kwispelde Melati toen  haar kooi openging. Vanwege haar zachte en lieve karakter bestaat het vermoeden dat ze in het verleden iemands geliefde huisdier is geweest.
Melati was gewond en uitgedroogd; hiervoor werd meteen behandeld de kliniek. Ook werd ze gesteriliseerd. Inmiddels is ze herstellende en brengt ze het grootste gedeelte van haar dag door in de zon en speelt ze met mensen en andere honden. Ze is zichtbaar blij en dankbaar dat ze een tweede kans in het leven heeft gekregen.

Melati

Help meer dieren te redden van een gruwelijke dood

Als lid van de Dog Meat Free Indonesia Coalition werkt VIER VOETERS samen met de regering aan een officieel verbod op de handel in hondenvlees in het hele land. Daarnaast probeert de organisatie zoveel mogelijk honden en katten van gruwelijke markten te redden. De dieren die zij redden worden naar een lokaal partnerasiel gebracht, waar ze worden gevaccineerd, gesteriliseerd en verzorgd. Help jij mee om nog meer dieren te redden? Klik dan hier!

 

Tekst & foto’s: VIER VOETERS

Ook interessant voor jou:
* Hond afkoelen – tips bij warm weer
* Twee of meer katten in huis? Wij geven tips!

 

nieuwsbrief hond dieren dierennieuws