9 april 2020 EDAM – Stichting Verhuisdieren heeft de dienst ‘oppasdieren’ tijdelijk gratis gemaakt. Door het coronavirus kunnen patiënten soms niet meer voor hun huisdier zorgen en aan de andere kant zijn er veel mensen die in deze tijd graag voor een hond of kat zouden willen zorgen. 

Door oppasdieren gratis te maken, wil Verhuisdieren haar steentje bijdragen in deze heftige tijden en deze twee partijen met elkaar in contact brengen.

oppassers

Reden waarom oppasdieren (tijdelijk) gratis is:

  • Oppas vinden voor huisdieren van coronapatiënten
  • Mensen die eenzaam zijn een tijdelijk maatje bieden
  • Alternatief voor adoptie (kans op impulsaankoop verkleinen)

 

Huisdieren achtergelaten

“De afgelopen dagen waren er berichten dat huisdieren plots werden achtergelaten, omdat het baasje met spoed werd opgenomen vanwege corona. Voor deze dieren kan via Verhuisdieren snel een passende oppas gevonden worden. Zo helpen we niet alleen het zieke baasje en zijn of haar huisdier, maar ook (eenzame) mensen die alleen voor deze periode graag een huisdier zouden willen zorgen”, aldus Femke Pasquino-De Harde, oprichter van Verhuisdieren.nl

 

oppassers

Een dier is niet voor even, maar voor een leven
Want het aantal mensen dat een hond of kat wil aanschaffen is de afgelopen week verdubbeld, zo is te zien aan het aantal aanmeldingen op de website van Stichting Verhuisdieren.

 

Een huisdier is voor altijd

Verhuisdieren wil nadrukkelijk waarschuwen voor impulsaanschaf van een huisdier. “Een dier heb je niet alleen voor nu. Mensen moeten zich goed realiseren dat de hond of kat er ook nog is als straks het dagelijks leven zich weer normaliseert. Hebben zij dan ook nog tijd om de hond vier keer per dag uit te laten? En de kat? Die heeft ook aandacht nodig”, zegt Femke.
“Vooropgesteld zijn wij natuurlijk groot voorstander van het adopteren van tweedekansdieren. Via ons platform vinden dieren die herplaatst moeten worden namelijk een perfect passend baasje.”

Oppasdieren is er voor: 
Iedereen die hulp nodig bij verzorging van zijn huisdier of oppas nodig heeft en niet alleen voor mensen die getroffen worden door het coronavirus. Via de website kunnen mensen een oppasser voor hun dier zoeken en mensen kunnen zich aanmelden als oppasser.

 

Ook geselecteerd voor jou:
Dierenleed door coronavirus

Honden ervaren nu stress