In februari 2006 arriveerde een éénjarige mannelijke chimpansee in het LWC opvangcentrum in Kameroen. Stropers schoten op zijn moeder. Moeder en baby vielen uit de boom, waarbij de moeder direct overleed. 

De baby werd in de achterbak van de auto van een drugsdealer gegooid, tussen zakken marihuana. Gelukkig werd de drugsdealer gepakt en gearresteerd en de babychimpansee werd naar het LWC opvangcentrum gebracht.

Opnieuw leren lopen

Door de val op de grond, kon de kleine Gah zijn armen en benen niet bewegen. In een kinderstoeltje heeft hij weer leren bewegen. Na vele jaren rehabiliteren, lukt het Gah nu om in zijn eentje rond te struinen, al loopt hij nog steeds mank. Op zowel mentaal als psychisch opzicht is hij veel langzamer dan andere chimpansees, en om deze reden verblijft hij nu in de babygroep van het opvangcentrum.

In de babygroep speelt Gah een hele belangrijke rol als volwassen mannetje. Hij zorgt voor de kleintjes en beschermt de babychimpansees. Als er gevaar dreigt, vluchten de weesaapjes direct naar ome Gah toe voor bescherming. Het bijzondere aan Gah is, dat hij ondanks de ellende die hij zelf heeft meegemaakt zo ver is hersteld en zo goed voor de kleintjes zorgt.

Even wat minder

Op dit moment gaat het iets minder met Gah. Door zijn handicap, doordat het regent en kouder is en omdat Gah ouder en zwaarder aan het worden is, heeft hij veel pijn aan zijn gewrichten. Hij heeft nu iedere dag pijnstillers en glucosamine nodig om de dag door te komen.
Help jij Gah zodat het opvangcentrum glucosamine en pijnstillers voor hem kan kopen? Dan hoeft Gah geen pijn te lijden en kan hij goed voor ‘zijn’ kleintjes blijven zorgen.

Helpen kun je via http://www.weesaapjes.nl/gah-heeft-hulp-nodig/