Tarieven dierenvoeding en kattenbakvulling gemiddeld 30% omhoog

Het houden van een hond of kat is de afgelopen twee jaar fors duurder geworden. Essentiële producten als dierenvoeding en kattenbakvulling zijn sinds 2021 zelfs zo’n 30% duurder geworden, vooral in de supermarkt. Dit blijkt uit onderzoek door Huisdierenverzekeringen.nl, dat de prijzen van ruim 250 producten en diensten bij supermarkten, dierenspeciaalzaken en dierendienstverleners door heel Nederland met elkaar vergeleek.

Prijzen in supermarkt sterkst gestegen

Hygiëneproducten, zoals kattenbakvulling, poepzakjes en hondenshampoo, zijn de afgelopen twee jaar het sterkst in prijs toegenomen. Met name in supermarkten – daar betaal je voor hygiëneproducten voor huisdieren 37% méér dan in 2021. Bij dierenspeciaalzaken nam de prijs van producten in dezelfde categorie met gemiddeld 31% toe. Ook dierenvoeding is fors duurder geworden. Van hondenbrokken, kattenvoer en dierensnacks zijn de prijzen eveneens sterker gestegen in supermarkten (+32%) dan in dierenspeciaalzaken (+23%).

Tarieven dienstverleners minder sterk gestegen

De prijzen van onder meer trimsalons, dierengedragstherapeuten en uitlaatservices zijn een stuk minder sterk gestegen, dan die van voeding en andere dierenbenodigdheden. De tarieven die dienstverleners momenteel rekenen liggen gemiddeld zo’n 13% hoger dan twee jaar geleden. Meer informatie over dit onderzoek is te bekijken op: https://www.huisdierenverzekeringen.nl/info/onderzoek-kosten-huisdier