De wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS ondersteunt haar lokale partner Animals Lebanon bij de redding en verzorging van (gewonde) dieren in Beiroet.


Op 4 augustus werd de Libanese hoofdstad Beiroet opgeschrikt door een allesverwoestende explosie. Meer dan 170 mensen kwamen om het leven en ruim 6.000 mensen raakten gewond. Onder de slachtoffers bevinden zich ook talrijke dieren, waaronder veel huisdieren.

Beiroet dieren redden

Het team van VIER VOETERS helpt ter plaatse bij het zoeken naar dieren onder het puin. Geredde dieren krijgen water en voedsel en worden medisch behandeld. Als het niet lukt om ze met hun baasjes te herenigen, gaat VIER VOETERS op zoek naar een nieuw thuis voor de dieren. Ook voor geredde zwerfdieren wordt een veilig onderkomen gezocht.

Op zoek naar overlevende dieren

De komende weken zal het team van VIER VOETERS – bestaande uit dierenartsen en dierverzorgers –  zoveel mogelijk huisdieren en zwerfdieren redden, samen met Animals Lebanon en lokale vrijwilligers.

“We gaan de komende weken de klok rond op zoek naar en zorgen voor de overlevende dieren. Dereddingsoperaties zullen we ook gebruiken om zwerfdieren in het gebied te vaccineren tegen hondsdolheid”, zegt Dr. Amir Khalil, dierenarts van VIER VOETERS en leider van de missie in Beiroet.

Beiroet VIER VOETERS

In december 2019 heeft VIER VOETERS samen met Animals Lebanon verschillende wilde dieren in twee dierentuinen in het zuiden van Libanon verzorgd. Ook in landen als Libië en Egypte zijn missies uitgevoerd: in 2016 en 2019 heeft het team van VIER VOETERS de dieren van drie dierentuinen in de Gazastrook gered.

In 2017 redde VIER VOETERS 13 dieren uit een dierentuin bij Aleppo in Syrië en de laatste overlevende dieren – een beer en een leeuw – uit een dierentuin in Mosul, Irak.

Foto’s: ©animalslebanon.org (2), FOUR PAWS

Help VIER VOETERS in de strijd tegen het dierenleed

Ook interessant voor jou:
Nationaal hitteplan voor vee is hard nodig
Emotionele reddingsacties in Indonesië

 

nieuwsbrief veedieren