Deze week collecteert de Nierstichting en zijn er talloze vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor het goede doel. Wat de vrijwilligers, donateurs en patiënten vaak niet weten is dat het ingezamelde geld mede wordt gebruikt om dierproeven te financieren. Zo gaf de Nierstichting in 2017 maar liefst 1.5 miljoen euro aan experimenten op dieren , zo meldt Animal Rights.
De gevolgen voor de proefdieren zijn groot. Zo worden muizen, ratten en varkens ziek gemaakt: hun nieren worden vergiftigd, beschadigd, verwijderd of getransplanteerd. Alle dieren worden bij het beëindigen van de studie afgemaakt en vervangen door nieuwe proefdieren voor een volgende studie.
Dat het anders kan laat de Nederlandse Brandwonden Stichting zien. Zij zijn volledig gestopt met het financieren van dierproeven en geven nu enkel nog aan dierproefvrij onderzoek. Binnen de Brandwonden Stichting is er geen draagvlak voor dierproeven: het patiëntenpanel geeft de voorkeur aan proefdiervrij onderzoek.

Animal Rights wil nu doorpakken en alle goede doelen proefdiervrij krijgen. Hiermee kunnen  honderdduizend proefdieren gered worden van een ellendig en kort leven. Steun de Animal Rights campagne met een donatie.

Lees ook: Hoe staat het met de dierenrechten?