De elandantilopen in de Beekse Bergen moesten afgelopen weekend rennen voor hun leven: twee jonge jachtluipaarden zetten het safaripark op stelten nadat een hek onverwacht open bleef staan.

De poort tussen het verblijf van de cheeta’s en de neushoornvlakte ging niet meer dicht nadat een verzorger erdoorheen was gereden. De dieren roken de vrijheid en zetten het op een rennen. Met 80 kilometer per uur sprintten ze de neushoornvlakte op. 

De jachtluipaarden waren hevig geïnteresseerd in de neushoorns en elandantilopen die op de vlakte rondliepen. “Het was de eerste keer dat ze die zagen, een onwennige situatie”, aldus een woordvoerder van De Beekse Bergen. Maar de dieren waren wel een maatje te groot voor ze, al gauw werden de cheeta’s zelf achterna gezeten.

Verzorgers bedienen de poort naar de neushoornvlakte vanuit hun auto met een afstandsbediening. Waarom het afgelopen weekend misging is niet duidelijk. Het systeem is nagekeken zodat herhaling is uitgesloten, zei de woordvoerder.

De verzorgers wisten de cheeta’s snel terug te drijven naar hun eigen verblijf. “Op geen enkel moment is er gevaar geweest voor de bezoekers”, aldus de woordvoerder. De bezoekers werden in hun auto’s weg van de vlakte gedirigeerd.

Een bezoeker wist het moment van de ontsnapping te filmen. Bekijk hier de beelden: