In het kader van Werelddierendag zette Hotel Des Indes in Den Haag een aantal politiepaarden in het zonnetje. Chef-kok Roel Gillissen bereidde een luxueus buffet voor de edele viervoeters van de bereden politie. Het water kwam uit champagnekoelers en de worteltaart werd op een bijzonder feestelijke wijze opgediend.

Met het Paardenbuffet is een oude traditie in ere hersteld. Al in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw werden de paarden elk jaar door Hotel Des Indes verwend, in het kader van de destijds beroemde Haagse Paardendagen.

’’Met het oog op Dierendag vonden wij het leuk om de paarden van de bereden politie weer een keer echt te verwennen”, aldus General Manager Coen Masselink. “Overigens had ons hotel meer dan 100 jaar geleden al iets met paarden… Vroeger reden de koetsen met paarden zo naar binnen! Er was zelfs een stal op de plek waar je nu onze bar vindt”.

 

Champagnekoelers

Het Dierendag-buffet bestond uit een taart van biks met wortel, havermout en fruit. Water werd speciaal voor deze gelegenheid geserveerd in champagnekoelers.

“Het Paardenbuffet zien wij als een actie met een knipoog, maar met een serieuze boodschap om aandacht te vestigen op het belangrijke werk wat de bereden politie dagelijks verricht’’.

 

Dierenwelzijn

Volgens woordvoerder Thérèse Ariaans staat dierenwelzijn bij de bereden politie voorop. De paarden dragen, net als de ruiters, extra bescherming. “Al onze paarden worden na een strenge selectie goed getraind. Zij krijgen de beste verzorging in een optimale leefomgeving. Onze dierverzorgers hebben daar een belangrijke rol in. Eigenlijk is het voor onze paarden elke dag dierendag!”

 

40 vacatures voor politiepaarden

De bereden politie wordt ingezet voor surveillance, bij acties van de mobiele eenheid en bij officiële gelegenheden. “Wij zoeken permanent naar politiepaarden die voldoen aan bepaalde eigenschappen, zoals een schofthoogte van ongeveer 1.70 meter. Daarnaast is het van belang dat ze kerngezond, stressbestendig en verkeersmak zijn. We hebben op dit moment zo’n 40 vacatures, dus mensen kunnen hun paard aanmelden via onze website”, aldus de woordvoerder.