Hondentrimmen lijkt misschien niet op een marathon of de Eredivisie, maar het is zeker een vak apart! Wist je dat er zelfs een WK hondentrimmen bestaat? En dat een deel van ons Nederlandse team, met toptrimmers en een topcoach, lesgeeft bij Aeres Training Centre Barneveld?

Groom Team The Netherlands

Dit team, dé ‘crème de la crème’, telt zeven trimmers, waaronder Annelies Honkoop – van Ommen, docente bij ons en specialist in Spaniels en Setters. En wie coacht dit team? Ilse Frenk-Kleton, al spreekt ze zelf niet graag over haar indrukwekkende carrière. Gelukkig wil Annelies dat wel!

Wie is Ilse eigenlijk?

Annelies: “Ilse haalde als hondentrimmer meer prijzen dan ik hier kan opsommen; zo werd ze Nederlands, Benelux en Europees kampioen en ging op verschillende wedstrijden aan de haal met de titel ‘Beste buitenlandse trimmer’. Ilse is in het bezit van de Amerikaanse titel Certified Master Groomer. Als allround jurylid bij de European Grooming Association heeft ze op heel veel nationale en internationale trimwedstrijden gejureerd. Daarnaast organiseert ze een aantal bekende trimwedstrijden én is ze de auteur van Het Grote Hondentrimboek.” Annelies is even stil en lacht dan: “Veel hè? Van die ervaring heeft ons groomteam profijt, maar natuurlijk geldt dat ook voor de studenten en cursisten van Aeres Barneveld.”

Wat leer je bij Aeres Barneveld?

Annelies: “Of je nou net begint of traint voor een WK, je moet meer zijn dan alleen een trimmer; je bent ook vachtdeskundige. Je leert niet alleen hoe je de vacht volgens rasstandaard trimt, maar ook hoe je deze beoordeelt en verbetert. Het welzijn van de hond staat altijd voorop. Soms moet je een klant overtuigen om te scheren in plaats van te trimmen, omdat het eerlijker is voor de hond. Dat leer je hier ook: omgaan met zowel honden als mensen.” Ilse vult aan: “En als je een eigen trimsalon wilt beginnen, kom je ook zaken als administratie en marketing tegen. Ook daar bereiden we onze cursisten op voor.”

Wil jij hondentrimmer worden?

Bij Aeres Training Centre Barneveld krijg je les in een trimsalon met praktijklokaal, waar je traint op honden met verschillende vachttypes. Je leert van toptrimmers als Ilse Frenk-Kleton, Petra van Zuthem en Annelies van Ommen. Bezoek de website voor meer informatie.

Ook interesse in kattentrimmen? Hier vind je meer informatie.