Vorige week verscheen op YouTube een hartverscheurend filmpje van een rottweiler die erachter komt dat zijn tweelingbroer ’s nachts is overleden. En wat er dan gebeurd is hartverscheurend: Brutus wil Hank niet verlaten. Hij legt zijn hoofd op het hoofd van de overleden hond om te voorkomen dat ze Hank bij hem weghalen. 

De eigenaar heeft deze video op YouTube geplaatst. Brutus had nog nooit eerder gehuild volgens de eigenaar. Toen de hond erachter kwam dat Hank was overleden, begon hij te huilen. De eigenaar zelf kreeg ook tranen in zijn ogen. 

De eigenaar wil met de video aantonen dat dieren ook emoties hebben en pijn voelen zoals mensen dat doen. In de beschrijving van de video staat: “Deel dit hartverscheurende verhaal alsjeblieft overal en zorg dat het viral gaat… Laat de wereld zien dat dieren liefde en pijn voelen, net als wij. Laat de dood van Hank niet voor niets zijn.” 

De eigenaar, een Amerikaan, adopteerde de broers uit een asiel. Brutus en Hank waren onafscheidelijk. De laatste tijd at Hank minder goed en oogde hij droevig. Hank bleef wel drinken en knabbelde op zijn broekjes. Zijn baasje dacht dat het oke met hem ging. Op 20 januari 2015 werd Brutus wakker naast zijn overleden broertje Hank. Hank is in zijn slaap overleden.