Sommige dieren kennen we allemaal. Van andere dieren hebben we nog nooit gehoord. Wij zochten verschillende vreemde dieren op en lichten deze in een paar blogs toe.

#1

De gobipaardenspringmuis is een zoogdier en komt voor in China en Mongolie. Er is niet veel over het beestje bekend.

 

#2

De koboldhaai is een diepzeehaai. Over het dier is weinig bekend. Het dier werd voor het eerst beschreven in 1898. Pas in het begin van de 21e eeuw werd er voor het eerst een foto gemaakt. De koboldhaai spoort zijn prooi op door waarneming van elektrische velden.

Vreemde dieren

 

#3

De manenwolf is een hoogbenig dier met een spitse neus. Het beestje lijkt op een vos, maar ook op een wolf, vind je niet? Het dier graaft met zijn tanden in plaats van zijn poten.

Vreemde dieren

 

#4

Een vingerdier is een nachtdier en leeft op Madagaskar. Een vingerdier kan (van kop tot staart) zo’n 74 tot 90 centimeter lang worden.

Vreemde dieren

 

#5

The Blue Parrotfish (papegaaivis) leeft in koraalriffen in de westelijke Atlantische Oceaan. Ze worden geboren met een gele vlek op hun hoofd die, naarmate ze ouder worden, verdwijnt.

Vreemde dieren

 

#6

De bush viper is een giftige slang. Er is niet veel over bekend.

Vreemde dieren

 

#7

De mudskipper gebruikt zijn borstvinnen om over het land te “lopen”. Op het land verdedigen zij hun grondgebied.

Vreemde dieren

 

#8

The Venezuelan Poodle Moth is pas in 2009 ontdekt. Er is praktisch niets bekend over dit beestje.

Vreemde dieren

 

#9

De babiroessa behoort tode varkensachtige hoefdieren. De tanden van het dier zijn te broos om bij gevechten te worden gebruikt en breken makkelijk af. De dieren kunnen goed zwemmen.

Vreemde dieren

 

#10

De gewone oeakari is een zoogdier. Dit dier heeft een onbehaard gezicht. De lichaamslengte bedraagt 38 tot 57 centimeter. Het dier leeft in het noordwesten van Brazilië.

Vreemde dieren