Alle kattenbaasjes willen natuurlijk het liefst dat hun dier lang en gelukkig leeft. We zijn immers dol op onze eigenzinnige knuffeltijgers en grapjassen. Om ervoor te zorgen dat jouw kat gezond is en met volle teugen kan genieten van het leven, zijn er een aantal dingen waar jij extra aandacht aan kan besteden.

1.) Aandacht, de inrichting van je huis, gezondheid en levensfases

Wanneer je een kat in huis neemt, komt er meer bij kijken dan een slaapplek en eten regelen voor het dier. Natuurlijk neem je een kat omdat je van haar eigenzinnige, aanhankelijke of komische karakter houdt, dus je zult ook veel tijd aan haar gaan besteden. Een kat heeft dat ook absoluut nodig: aandacht, aandacht en nog eens aandacht!

 

Ben je overdag aan het werk, zorg dan dat je voldoende tijd met je huistijger doorbrengt voor en na het werk. Een speelkwartiertje, lekker samen knuffelen en natuurlijk op vaste tijden gezond voedsel geven horen daarbij. Verder moet je je huis zo inrichten dat je kat er voldoende klim-, krab-, rust- en uitkijkplaatsen heeft en zich niet hoeft te vervelen.

 

Vergeet niet het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts, waarbij je kat haar inentingen krijgt en meteen een gezondheidscontrole meepikt. Uiteraard ga je met je kat ook tussentijds naar de dierenarts als zij gezondheidsproblemen heeft.

 

Waar je als kersvers kattenbaasje rekening mee moet houden, is dat kattengedrag grotendeels afhankelijk is van hoe oud je dier is. Zo zijn kittens schattige energiebommetjes, die de wereld en al haar uitdagingen met groot enthousiasme ontdekken, terwijl seniorenkatten doorgaans liever in het zonnetje liggen dutten. Wat dat betreft lijken ze veel op ons. Met de leeftijd veranderen de behoeften van een kat – zowel mentaal als fysiek. En daar moet de voeding op aangepast worden.

 

diervoer

2.) Geef een gezonde, volledige voeding

Katten zijn vrij kritische eters en als baasje wil je je dier natuurlijk zo voeren dat het tegelijkertijd lekker én gezond is. Een goed voorbeeld hiervan is Whiskas droogvoeding. Dit zijn smakelijke, gezonde en volledige brokjes, die afgestemd zijn op de levensfase van jouw kat. De brokjes voor kittens zijn kleiner, zodat ze makkelijker te eten zijn. Ook bevatten ze meer calcium en eiwitten voor een gezonde groeifase. Whiskas brokjes voor volwassen katten bevatten omega 6 vetzuren en zink voor een gezonde huid en vacht. Ze bevatten ook gebalanceerde mineralen, zodat je kat gezonde urinewegen houdt. De brokjes voor oudere katten bevatten extra taurine en vitamine E, om een gezond hart en afweersysteem te ondersteunen. Met Whiskas krijgt je kat dus precies wat ze nodig heeft om gezond en fit te blijven in iedere fase van haar leven.

Eventueel kun je de brokjes aanvullen met natvoer. Een bijkomend voordeel is dan dat je zeker weet dat je kat voldoende vocht binnenkrijgt. Katten drinken vaak niet genoeg wanneer zij puur en alleen van droogvoeding leven. Door aan te vullen met de maaltijdzakjes voorkom je eventuele problemen met de urinewegen.

Het voer van Whiskas is ontwikkeld door dierenartsen en specialisten in het Waltham dierenonderzoekscentrum in Engeland, een plek waar katten lekker in de watten worden gelegd. Daar kijken ze naar wat katten lekker vinden, en natuurlijk naar wat ze nodig hebben om gezond te blijven. Het resultaat van het uitgebreide onderzoek van Waltham is droogvoeding die katten biedt wat ze van nature nodig hebben én waar ze van houden. En dat in alle verschillende levensfasen van de kat. Wil je jouw kat de vernieuwde brokjes laten proberen? Vraag een gratis proefzakje aan.

 

diervoer


3.) Als er een kitten bij je komt wonen

Als je een kitten adopteert of aanschaft, kun je van tevoren van alles doen om haar intrede in jouw leven zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zorg bijvoorbeeld dat je een lage kattenbak of een speciale kittenbak hebt geregeld, knusse schuilholletjes, speelgoed, een krabpaal en een veilige omgeving. Een kitten voelt zich niet meteen volledig thuis. Alles is dan nog nieuw en vreemd voor haar. Je zult het kleintje moeten aanhalen, liefdevol verzorgen en in fases kennis laten maken met al die nieuwe indrukken. Doe je dit allemaal met liefde, dan weet de kleine kat dat ze voor al het goede in het leven op jou kan rekenen en voor je het weet zijn jullie de beste maatjes.

diervoer

 

4.) Een gezonde huid en vacht

Hoewel katten uitzonderlijk schone dieren zijn, die veel tijd besteden aan het verzorgen van hun lichaam, is het af en toe nodig om je kat een handje te helpen met de vachtverzorging. Een gezonde huid en vacht komt grotendeels van binnenuit. Geef daarom voeding die rijk is aan omega 6 vetzuren en zink om huid en vacht gezond en glanzend te houden. Natuurlijk kan een wekelijkse borstel- en kam beurt haar ook helpen om sneller van al dat overtollige haar af te komen. Bovendien voorkom je zo dat zij de losse haren oplikt, wat verstoppingen kan veroorzaken.

diervoer