Onder de mensen die uit Oekraïne vluchten, begeven zich ook baasjes die hun hond of kat gelukkig nog konden meenemen. Alleen de opvangcentra in ons land zijn veelal niet geschikt om ook huisdieren te verwelkomen. Daarom wordt er nu gezocht naar mensen die tijdelijk een huisdier uit Oekraïne op kunnen vangen.

 

Landelijk netwerk voor opvang huisdieren uit Oekraïne

Om mensen die uit Oekraine zijn gevlucht met een huisdier te kunnen ontzorgen, hebben verschillende dierenorganisaties de handen in één geslagen. Als Hulp voor Dieren uit Oekraïne bieden ze opvang voor honden en katten van vluchtelingen aan, maar zijn ze ook een meld- en adviespunt voor gemeenten, asielzoekerscentra en mensen die privé mensen met huisdieren uit Oekraïne opvangen. De dieren kunnen door het landelijk netwerk geholpen worden met de nodige vaccinaties en andere medische hulp, maar ook met praktische dingen als transportmandjes en voeding.

 

Op zoek naar gastgezinnen voor huisdieren

Het landelijk netwerk inventariseert momenteel de hulpvraag en zoekt naar passende oplossingen. Vanuit dat oogpunt zoeken ze mensen die een viervoeter uit Oekraïne tijdelijk op willen vangen. Hoe mooi is het om een hond of kat een veilig onderdak te kunnen bieden, waar hij tot rust kan komen en eindelijk weer kan ontspannen na de stressvolle reis? Kun jij een hond of kat van vluchtelingen de zorg bieden die het nodig heeft, meld je dan hier aan als gastgezin.

 

Inzameling dierbenodigdheden

Hulp voor Dieren uit Oekraïne is ook geholpen met honden- of kattenvoer, transportmandjes en andere dierenspullen. Hier vind je de lijst met verschillende inzamelpunten voor dierbenodigdheden. Regelmatig worden nieuwe verzamelpunten aan de lijst toegevoegd, houd deze dus in de gaten.

 

Vrijwilligers

Voor het bemensen van het meldpunt zoekt het landelijk netwerk vrijwilligers die woonachtig zijn in het midden van het land. Kun jij Hulp voor Dieren uit Oekraine op deze manier helpen, vul dan het contactformulier op de homepage in.

 

Donatie

Om huisdieren uit Oekraïne te kunnen helpen, is het landelijk netwerk afhankelijk van donaties. Via Ik doneer nu ondersteun je de organisatie financieel.

 

nieuwsbrief dierentips