Behandelingen bij een dierenarts brengen natuurlijk kosten met zich mee. Toch blijkt er veel verschil te zitten tussen de vergoedingen die dierenartspraktijken vragen. Het is daarom zinvol om de tarieven van dierenartsen eens te vergelijken.

 

Onderzoek kosten behandeling dierenarts

De vergelijkingssite dierenartskiezen.nl heeft onderzoek gedaan naar tarieven van dierenartsen. Een vergelijkbaar onderzoek heeft de site ook al in 2017 uitgevoerd. En wat blijkt? De afgelopen twee jaar zijn de verschillen alleen maar toegenomen.

 

Waar komt het prijsverschil vandaan?

Waar de prijsverschillen precies vandaan komen, blijft gissen. Dierenartskiezen geeft een aantal factoren die invloed op de prijs kunnen hebben. Zij noemen met name de grootte van een praktijk en of deze aangesloten is bij een keten, als één van de belangrijkste oorzaken van de tariefverschillen.

“Sommige dierenartsen bieden minder behandelingen aan en hebben kortere openingstijden, daar hangt een ander prijskaartje aan dan  bij praktijken die altijd open zijn en een groter assortiment aan behandelingen hebben,” aldus Edwin Paardekoper, eigenaar van Dierenartskiezen. Bovendien heeft een keten vaak schaalvoordelen bij inkoop en kunnen daardoor behandelingen goedkoper aanbieden.

 

Vergelijken dierenartsen zinvol

Het vergelijken van de tarieven bij dierenartsen kan dus lonen. Maar voor je hond of kat wil je naast betaalbare ook kwalitatieve zorg. Daarom maakt het vergelijkingsplatform niet alleen de prijzen maar ook de beoordelingen van dierenartsen inzichtelijk.

Vergelijk dierenartsen via dierenartskiezen.nl

 

Blijf op de hoogte van dierennieuws

Wil jij op de hoogte blijven van alle dierennieuwtjes? Dat kan! Meld je dan nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Hart voor Dieren Magazine

 

 

 

Bron: Dierenartskiezer.nl